Eleccions municipals

Daniel Sirera serà el candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona

Feijóo aposta per l’actual cap de gabinet de Mazón per recuperar el pes del partit a la capital catalana

Daniel Sirera serà el candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona

JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La cursa electoral per arribar a l’alcaldia de Barcelona ja compta amb tots els candidats. L’únic partit que quedava per anunciar el seu postulant, el PP, tanca la capçalera de totes les llistes, ja que l’opció de Cs, Anna Grau, serà sotmesa a primàries però no sense possibilitats que descarrili per un competidor intern. El líder nacional, Alberto Núñez Feijóo, ha tingut sobre la taula diverses opcions i, finalment, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, s’ha decantat per Daniel Sirera (Badalona, 1967).

L’Ajuntament de la capital catalana és prioritari per als populars, perquè un dels principals objectius de Feijóo és recuperar el pes que la formació va tenir a Catalunya. Sirera ocupa ara el seu lloc com a cap de gabinet del líder popular Carlos Mazón al País Valencià, però abans va ser regidor a Barcelona, diputat al Parlament (1995-2010), senador per designació autonòmica, i va presidir el PPC durant un any (del 2007 al 2008) després de la dimissió de Josep Piqué i fins que Alícia Sánchez-Camacho en va agafar les regnes.

El comitè electoral de populars catalans es reunirà aquesta tarda per sancionar el candidat i proposar-lo a la direcció nacional, tot i que, segons fonts de la cúpula nacional del PP, Feijóo ja ha pres la decisió. La direcció catalana li va proposar una terna: Dolors Montserrat, Lorena Roldán i Sirera, i finalment el líder del PP l’ha escollit a ell.

Prendre la decisió no ha sigut fàcil: Feijóo buscava en l’entorn de Montserrat, exministra de Sanitat amb Mariano Rajoy i actual portaveu del PP al Parlament Europeu, després que ella declinés optar a l’alcaldia perquè prefereix mantenir el seu lloc a l’Eurocambra i no dedicar-se a la política municipal, mentre que el perfil de Roldán, amb residència a Tarragona, tampoc va convèncer el líder, que va arribar a buscar perfils independents en l’òrbita del partit.

Així que finalment serà Sirera qui faci el salt de la Comunitat Valenciana, on Mazón serà candidat del PP amb possibilitats de convertir-se en president en les pròximes eleccions, a l’arena municipal barcelonina. El seu perfil, un home ordenat i de consens, acostumat a navegar en etapes de conflicte per a les sigles, ha decantat la balança, tot i que pogués estar a les portes de tocar el govern valencià. El partit podrà començar ja a accelerar la campanya i a quadrar la seva ‘tournée’ per presentar-lo oficialment.

Notícies relacionades

Les enquestes pronostiquen una recuperació del PP a la capital catalana. Els últims sondejos apunten que el partit podria obtenir tres regidors, després que en les passades eleccions patís per aconseguir l’entrada al consistori mitjançant Josep Bou. A les files populars donen per certificat el seu accés a l’hemicicle municipal (per a això requereixen el 5% dels vots), a l’aspirar a esgarrapar vots a Ciutadans, en ple procés de descomposició, tot i que per la dreta ha de competir amb Vox.

En roda de premsa, el portaveu de la campanya popular, Borja Sémper, ha destacat que Sirera està «bregat en la política al seu dia i fora de la política» i que «és un home que juntament amb l’equip que sigui capaç de conformar fa que les expectatives del PP a Barcelona siguin més àmplies». «És un home assenyat, raonable, de la terra, coneix Catalunya, en sap de política i té vocació de canviar les coses i oferir un projecte polític que sigui útil. Crec que serà capaç d’ampliar les expectatives», ha reblat.