Cita tradicional

Consulteu els horaris i serveis dels cementiris de Barcelona per al dia de Tots Sants

  • TMB reforçarà les línies d’autobús dels cementiris de Montjuïc i Collserola

  • Les autoritats sanitàries recomanen avançar la visita per evitar aglomeracions

Consulteu els horaris i serveis dels cementiris de Barcelona per al dia de Tots Sants

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dia de Tots Sants, quan les famílies aprofiten per anar al cementiri i visitar els seus difunts, recupera part de la normalitat d’abans de la pandèmia amb la tornada d’algunes activitats culturals habituals en aquesta jornada.

Notícies relacionades

Les mesures de prevenció continuaran presents i per aquesta raó les autoritats sanitàries recomanen avançar la visita als cementiris per evitar aglomeracions als accessos i afavorir una visita més íntima.

Horaris dels cementiris de Barcelona

Els cementiris de Barcelona (Montjuïc, Collserola, Sant Andreu, Poblenou, Horta, Sant Gervasi, Sarrià, les Corts, Sants) obriran els dies 30, 31 d’octubre i 1 de novembre de 8.00 a 18.00 hores. També ampliaran l’horari de les oficines dins d’aquests recintes. El dilluns 1 de novembre es podrà entrar des de les 8.00 fins a les 17.30 hores.

Servei d’autobusos

  • Cementiri de Montjuïc, la línia 21 (Paral·lel - el Prat), es veurà reforçada durant el 31 d’octubre i l’1 de novembre. La línia 107 (interior del cementiri) està oferint un servei especial des de dissabte passat fins a l’1 de novembre. A més, l’1 de novembre s’habilitarà una llançadora especial entre plaça Espanya i la Porta de Sant Lluís.

  • Cementiri de Collserola, les línies 102 (plaça d’Eivissa) i 104 (Fabra i Puig) estan oferint un servei reforçat des de dissabte passat fins al dilluns 1 de novembre.

Venda de flors

  • Cementiris del Poblenou i Sant Andreu: hi ha punts de venda de flor natural, seca i ornaments fins al dia 2 de novembre.

  • Cementiri de les Corts: l’horari de venda serà el dia 28 d’octubre de les 8.00 fins a les 15.00 hores i des del 29 fins a l’1 de novembre, de les 8.00 a 18.00 hores.

  • Cementiri de Sant Gervasi: també disposarà de punt de venda el dia 1 de novembre de les 8.00 fins a les 18.00 hores.

Activitats culturals

  • Col·lecció de Carrosses Fúnebres del Cementiri de Montjuïc. El recinte estrena una visita virtual que, a través d’un personatge d’animació, permetrà fer un recorregut en la història de les carrosses i de la ciutat de Barcelona. El dia 1 de novembre es podrà visitar des de les 10.00 fins a les 14.00 hores.

  • Cementiri de Sant Andreu. En aquest cementiri s’instal·larà un altar mexicà comunitari per a totes les defuncions provocades per la pandèmia. Es podrà visitar els dies 1 i 2 de novembre en els horari del cementiri.

  • Cementiri del Poblenou. L’1 de novembre es realitzarà la Missa dels Difunts a partir de les 13.00 hores. El dia 5 de novembre s’oferirà la pel·lícula de Walt Disney ‘Coco’. Juntament amb la pel·lícula, es podran fer altres activitats de formats petits i una degustació a la plaça exterior del cementiri.