Urbanisme

Comencen les obres del macroparc de les Tretze Roses a Sants-Montjuïc

El nou pulmó verd serà el punt central del barri de la Marina del Prat Vermell, amb 21.000 metres quadrats i un cost de 5,35 milions

Comencen les obres del macroparc de les Tretze Roses a Sants-Montjuïc
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres del nou parc de les Tretze Roses, cridat a ser «un gran pulmó verd» d’uns 21.000 metres quadrats que es convertirà en la peça central del barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc.

Les obres compten amb una inversió de 5,35 milions d’euros i es preveu que finalitzin l’estiu del 2023, segons ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge.

El futur parc tindrà «uns quants espais diferenciats però molt connectats entre si» i una plaça central com a lloc de trobada ubicada entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnè. També comptarà amb dos prats i dos jardins en els quals es plantaran fins a 233 arbres. El projecte inclou destinar fins a 200 metres quadrats a àrees de joc amb gronxadors, una tirolina i diferents elements de fusta que senyalitzaran un recorregut per a carreres.

Relax i gaudi

En concret, es crearà un prat petit per a l’estada i el joc, amb un pendent suau que facilitarà l’ús de l’espai per a espectacles infantils o altres activitats. El segon, més gran, quedarà definit per dos murs vegetals, un de verd i un de vermell, i que alhora farà de dipòsit de filtració de les aigües pluvials.

Notícies relacionades

Segons detalla el consistori, la zona de referència del parc serà una placeta central, com a punt de trobada. Aquí confluirà un mirador dels dos prats que exercirà de frontissa de tot l’entorn. El disseny inclou un jardí en pendent que tindrà dues escales laterals, una de central i una rampa i vegetació per «aportar el màxim color» al conjunt, amb espígol, romaní, margarides grogues i cirerers del Japó, entre d’altres.

L’espai s'acabarà amb mobiliari urbà (124 bancs i 50 cadires), així com aparcament per a bicicletes, fonts d’aigua i elements d’il·luminació.