Fauna

L’Ajuntament de Barcelona avisa: si veus aquesta tortuga a la platja, truca al 112

És època de nidificació d’aquests animals, que freqüenten la costa catalana des de fa anys

Programa para la recuperación de la tortuga boba en el Mediterráneo

Programa para la recuperación de la tortuga boba en el Mediterráneo / Bcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha emès una alerta a totes les persones que acudeixin a les platges de la ciutat per alertar-los de la possible presència de tortugues marines en aquesta zona, ja que és època de nidificació, i vol incidir en la necessitat de no causar-los cap molèstia, ni tocar-les, ni aclaparar-les, ni ocupar el seu camp de visió. En cas de localitzar un niu o un exemplar, el consistori recorda que cal trucar al 112.

La tortuga careta (‘Caretta caretta’) és una espècie que es troba amenaçada, per això les autoritats volen protegir-la. S’ha detectat la presència d’aquests animals en diversos enclavaments de la costa catalana en els últims anys. 

Baixa taxa de supervivència

Notícies relacionades

Així, en els últims mesos, la Generalitat ha informat de l’alliberament d’alguns d’aquests animals en punts del litoral català, com el Prat, el delta de l’Ebre i Barcelona en el marc del programa ‘head starting’ de l’oenagé Fundació per a la Conservació i la Recuperació dels Animals (CRAM).

Aquest programa té la finalitat de mantenir tortugues careta en captivitat durant un o dos anys amb l’objectiu de millorar les seves expectatives vitals, ja que les tortugues marines tenen una taxa de supervivència de només un 1% en els seus primers mesos de vida.