Ple municipal

Barcelona instal·larà sonòmetres en 11 punts on els veïns denuncien soroll nocturn

  • El ple avala la proposta, d’ERC, i una altra que advoca per intensificar la presència de la Guàrdia Urbana en l’anomenat ‘Triangle Golfo’ del Poblenou

Barcelona instal·larà sonòmetres en 11 punts on els veïns denuncien soroll nocturn

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El soroll nocturn que pateixen veïns de diverses zones de la ciutat ha arribat aquest divendres al ple municipal de Barcelona, que ha aprovat una proposta d’ERC que portarà a la instal·lació de «controls sonomètrics» en 11 punts de la ciutat.

La llista d’espais en els quals els veïns denuncien que tenen molèsties que els dificulten descansar inclou aquestes zones: les places de Gràcia, el carrer d’Enric Granados, el ‘Triangle Golfo’ del Poblenou, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer de l’Almirall Churruca, el carrer de Rogent, la rambla del Poblenou, el carrer d’Allada Vermell, Nou de la Rambla i la plaça d’Osca.

Un mes després que s’hagin instal·lat els sonòmetres, s’avaluarà la possibilitat d’ampliar la instal·lació dels instruments de mesura a altres àmbits. La proposta d’ERC ha sigut aprovada amb el suport de Barcelona en Comú, el PSC i Junts; l’abstenció de Valents, el PP i la regidora no adscrita Marilén Barceló, i amb el vot en contra de Ciutadans

El dret a descansar

Ernest Maragall, que ha defensat la proposta, ha afirmat: «Viure i treballar a Barcelona ha de voler dir poder descansar i dormir. Que els treballadors que matinen puguin recuperar l’alè; que els estudiants puguin preparar els seus exàmens».

Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica, ha admès que hi ha parts de Barcelona en la qual s’està vulnerant el dret a descansar. Alguns són al districte que ell dirigeix, Gràcia. Una altra zona especialment sensible és la del Poblenou. La plataforma SOS Triangle Golfo, formada per veïns del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, fa temps que protesta per les aglomeracions que viuen a la seva zona de dimecres a diumenge. Aquesta setmana han presentat una queixa davant el Síndic de Greuges.

Més Guàrdia Urbana

Notícies relacionades

Després de la proposta d’ERC, se n’ha debatut una altra de Ciutadans sobre la mateixa qüestió. El grup ha demanat que es reforci la seguretat en l’espai públic, amb més presència de la Guàrdia Urbana per evitar els ‘botellons’. Ha sigut aprovada per unanimitat.

Els veïns del Poblenou denuncien que després de la pandèmia s’ha disparat l’oci nocturn, i expliquen que tot i que els ‘botellons’ ja eren habituals en el passat, tenien lloc els caps de setmana, quan ara són una realitat de dimecres a diumenge. Veïns de la plataforma SOS Triangle Golfo expliquen que l’opció que els queda és prendre somnífers per agafar el son.