Eleccions 2023

Colau rep l’aval dels comuns per optar a un tercer mandat com alcaldessa

El codi ètic de la formació limita a dos els mandats, però obre la porta a optar a un tercer prèvia votació de la militància, que s’ha saldat amb 211 vots a favor i només 1 abstenció

Colau rep l’aval dels comuns per optar a un tercer mandat com alcaldessa

Colau

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Via lliure perquè l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opti a un tercer mandat en les eleccions municipals del 2023.

BComú ha demanat a l’alcaldessa i líder de la formació que es presenti a les eleccions en el ple que l’organització ha celebrat aquest dissabte en una proposta que s’ha aprovat per 211 vots a favor i 1 abstenció.

El codi ètic de la formació estableix que els càrrecs electes es mantindran dos mandats al consistori. Tanmateix, obre la porta a un tercer, prèvia votació de la militància, la proposta de la qual s’ha presentat en el ple de BComú amb el resultat favorable perquè Colau repeteixi candidatura.

«Bona posició» per tornar a guanyar

En un acte a la Zona Franca sense la presència de Colau, al trobar-se de viatge institucional, el ministre d’Universitats, Joan Subirats ha reivindicat el lideratge «fort», «dialogant» i «empàtic» de l’alcaldessa que té «un horitzó clar» per a la capital catalana. Així, ha considerat que estan en una «bona posició» per tornar a guanyar: «No hi ha cap força política capaç de presentar un model alternatiu».

Per a Subirats, això demostra que l’agenda de Colau a Barcelona «s’ha consolidat» i que «la majoria de la gent» la continua recolzant.

Colau, de visita institucional a Mauthausen

L’alcaldessa de Barcelona no ha participat en l’acte del partit perquè està de viatge institucional a Mauthausen, pels actes de commemoració del 77è aniversari de l’alliberament del camp de concentració i homenatge a les víctimes del nazisme, organitzat pel Mauthausen Komitee Österreich.

L’alcaldessa participarà en els actes acompanyant familiars de víctimes de Catalunya i tot l’Estat, en una delegació organitzada per l’Amical de Mauthausen. Es calcula que en aquest camp de concentració van morir uns 4.800 espanyols.

La primera candidata que es posiciona

Notícies relacionades

A menys d’un any dels comicis municipals, la cursa electoral es comença a moure, ja amb Ada Colau fent un pas al capdavant: d’una banda, la setmana passada Elsa Artadi va anunciar la seva retirada de la política. De l’altra, l’exalcalde Xavier Trias va descartar dimecres tornar a optar a l’alcaldia. També s’ha conegut que a ERC l’únic candidat a primàries és Ernest Maragall.

Mentrestant, Cs va presentar divendres passat el seu projecte municipal amb l’objectiu d’«impulsar un nou cicle polític» després de l’«immobilisme» de l’aliança entre BComú i el PSC. La cara visible de la formació a la ciutat, Luz Guilarte, acompanyada pel líder del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, va anunciar que el lema de la campanya serà ‘Compromís amb BarcelONa’.