Fins divendres

Només CGT inicia la vaga de recollida d’escombraries a Barcelona

El sindicat, que representa el 10% de la plantilla, s’ha desmarcat del preacord pactat per UGT i CCOO

Només CGT inicia la vaga de recollida d’escombraries a Barcelona

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors del servei de neteja i recollida d’escombraries de Barcelona estan cridats a la vaga des d’aquest diumenge, en una aturada que només manté CGT després que la majoria sindical arribés a un preacord amb la direcció per desconvocar-la.

Segons han informat fonts sindicals, la vaga comença amb el servei de neteja i recollida d’escombraries que s’inicia cap a les 22.00 d’aquest diumenge i es manté fins al divendres 29 d’abril.

Menor impacte

L’aturada, no obstant, podria haver perdut l’impacte que s’esperava inicialment, després que divendres passat la majoria sindical d’UGT i CCOO arribés a un preacord amb la direcció que els va permetre desconvocar-la.

D’aquesta manera, només crida a secundar la vaga el sindicat CGT, que representa aproximadament el 10% de la plantilla, segons les mateixes fonts. La Generalitat va dictar divendres els serveis mínims, mentre que l’Ajuntament de Barcelona va recomanar a la ciutadania que minimitzés els residus.

Augment salarial del 0,6%

Notícies relacionades

CGT es va desmarcar del preacord, que preveu un augment salarial del 0,6% el 2019 i un altre del 6% a l’exercici del 2021, al considerar que és insuficient i que s’ha firmat d’esquena a la plantilla.

El sindicat manté la vaga per exigir una pujada salarial d’acord amb l’IPC, que compensi la pèrdua d’anys anteriors, així com l’eliminació de torns de set dies seguits sense parar i el reconeixement i actualització de categories