Prevista per al 24 al 29 d’abril

Desconvocada la vaga de recollida de les escombraries a Barcelona a dos dies del seu inici

Els sindicats i les empreses arriben a un acord sobre el salari dels treballadors

Desconvocada la vaga de recollida de les escombraries a Barcelona a dos dies del seu inici

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vaga del personal de neteja de Barcelona, convocada inicialment per al 24 al 29 d’abril, ha sigut desconvocada aquest divendres a la nit a dos dies abans del seu inici. Així ho ha informat el sindicat UGT que informa que, fruit de les negociacions que han tingut amb les empreses, finalment els sindicats han desconvocat la vaga.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona ja havia pressionat les empreses i la plantilla per poder fer aquest diàleg possible i arribar a un punt en comú d’acord per poder evitar la vaga, que hagués causat moltes conseqüències com problemes de brutícia als carrers de la capital catalana. Fins i tot havia fet una crida a la responsabilitat dels ciutadans de Barcelona per evitar una catàstrofe de residus.

L’acord: ¿Què aconsegueixen els treballadors?

Així doncs, els sindicats denunciaven uns salaris que tenien congelats des del 2018, i han aconseguit, segons ha comunicat l’UGT, un increment del 6,6% del poder adquisitiu dels últims tres anys (un 0,6% més per al 2019, un 0,0% per al 2020 i un 6% més per al 2021). Així doncs, també han conclòs que aquest 2022 l’augment serà del 4% a final d’any.

Temes:

Escombraries UGT