Al districte de Sant Martí

Detinguts dos falsos revisors de gas per estafar 14.000 euros a persones vulnerables a Barcelona

Els homes van obligar la víctima a fer pagaments de 3.300 euros cada vegada que el visitaven sota l’amenaça que, si no ho feia, li tallarien el subministrament

Detinguts dos falsos revisors de gas per estafar 14.000 euros a persones vulnerables a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos falsos revisors de gas per estafar uns 14.000 euros a dues persones vulnerables, una amb discapacitat intel·lectual i una altra d’edat avançada, que viuen juntes al districte de Sant Martí, a Barcelona. Als arrestats, dos homes de 44 i 49 anys, se’ls atribueixen dos delictes d’estafa, ha informat la policia.

Els presumptes autors van trucar a una de les dues víctimes, la que té discapacitat intel·lectual, a finals de març fent-se passar per treballadors d’una empresa de gas i avisant que dos operaris es desplaçarien fins al domicili per fer una revisió.

Van visitar el domicili en tres ocasions i van obligar la víctima a fer pagaments de 3.300 euros cada vegada sota l’amenaça que, si no ho feia, li tallarien el subministrament. En total, els van estafar un total de 9.970 euros.

Després de la tercera visita, van avisar la víctima que tornarien a posar-se en contacte per seguir amb unes suposades tasques de manteniment. Van agendar la visita per al 13 d’abril i aquell dia efectius policials van detenir a l’acte els dos presumptes autors, han indicat els Mossos en un comunicat.

Notícies relacionades

En tasques posteriors de registre, la policia va trobar 5.925 euros en efectiu i una part d’aquests diners procedien d’aquesta estafa. A més, van trobar documentació relacionada amb el succés, talonaris per fer comprovacions de pagament i roba amb la qual els presumptes autors es feien passar per treballadors d’una empresa de gas.

A més, els Mossos van detectar que un dels dos detinguts tenia una ordre de detenció pendent per uns fets que van tenir lloc al gener i en el registre van trobar documentació relacionada amb aquest episodi.