Durant i després de la pandèmia

Setmana Santa de resurrecció: de la Barcelona deserta del 2020 a la invasió turística del 2022

EL PERIÓDICO torna a recórrer i fotografiar vuit llocs emblemàtics que va capturar el 2020, ara plens de gent

Setmana Santa de resurrecció: de la Barcelona deserta del 2020 a la invasió turística del 2022

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

La Setmana Santa ha fet ressuscitar Barcelona, que torna a bategar amb el turisme després de més de dos anys negres per la pandèmia de la covid. Milers de turistes recorren la ciutat aquests dies i no dubten a anar als llocs emblemàtics. EL PERIÓDICO en va recórrer vuit el 2020, deserts i tristos, però aquest divendres ha tornat als mateixos llocs per fotografiar-los plens de vida.

La primera bullícia de la jornada s’ha viscut a la Rambla. Aquí es creuava un riu de maletes: les dels visitants que acabaven les vacances, com els milers d’aficionats de l’Eintracht de Frankfurt que ‘van assaltar’ el Camp Nou per presenciar el partit contra el Barça, amb les dels turistes que aterraven a la ciutat per disfrutar del final de la Setmana Santa a la ciutat.

La Sagrada Família, el parc Güell i la Casa Batlló de Gaudí s’han acostat al ple de visitants i fins i tot han esgotat les entrades per aquest divendres i en queden poques per dissabte.

Aquest divendres era complicat passejar pel passeig de Gràcia a l’altura de la Casa Batlló, que admiraven centenars de turistes, la majoria estrangers.

Els visitants també canviat l’ambient del cèntric carrer Ferran i la Catedral de Barcelona.

Notícies relacionades

L’Hotel Peninsular, al carrer de Sant Pau, torna a mostrar la façana després d’haver-la tapiat durant el temps que va tancar per la falta de turistes.

Un altre dels llocs que han viscut un abans i un després de la pandèmia ha sigut la plaça Reial, al barri Gòtic.