Setmana Santa bulliciosa

Barcelona ressorgeix de la pandèmia amb un ‘boom’ de turistes

Milers d’estrangers tornen a omplir els carrers, els monuments i les terrasses de la ciutat

Barcelona ressorgeix de la pandèmia amb un ‘boom’ de turistes

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

Barcelona ha tornat. La turística, la que omple els carrers de gom a gom, la que tothom fotografia i la que omple les terrasses. Ho ha fet amb l’arribada de milers de turistes durant aquesta segona meitat de la Setmana Santa. Una multitud omple els punts cèntrics i clau de la ciutat, fins al punt que la Sagrada Família i el parc Güell han esgotat les entrades per a aquest divendres a primera hora i tot just en queda un grapat a la venda per dissabte. La reactivació turística per Setmana Santa serà l’avantsala d’una primavera extraordinària a Barcelona

El catric-catrac de les maletes ha sigut el despertador d’aquest divendres, juntament amb algun crit victoriós dels aficionats de l’Eintrancht de Frankfurt que encara seguien de festa pel centre de la ciutat. «Acabem d’arribar de Miami. Hem pujat caminant per la Rambla i ha sigut un passeig preciós», han explicat Roberto Pérez i Mercedes Pedraja abans d’agafar el bus turístic que els descobriria «tot el que doni temps» de la ciutat.

Com ells, Marcus Linnen està disfrutant de Barcelona des de dilluns i ho farà amb la seva família fins dissabte. Això sí, el motiu de la seva visita va ser el partit d’Europe League que va enfrontar dijous l’Eintracht contra el Barça. «Ens ha sorprès la gastronomia de Barcelona», relata mentre llueix la samarreta de l’equip alemany que va eliminar el Barça del torneig europeu. «És la primera vegada que visitem Barcelona. Hem planificat gairebé tots els dies amb diferents plans i activitats», afegeix mentre busca com arribar el parc Güell.

Mana el turisme estranger

Tot i que els turistes estrangers tenyeixen la ciutat, els nacionals també es deixen veure. És el cas de Cristina Torres, que va convèncer la seva família per passar aquests dies festius a Barcelona i no en un altre lloc. Juntament amb el seu marit i els seus fills, de 14 i 12 anys, ha visitat la Sagrada Família. Van arribar dijous de Saragossa i disfruten del «tracte genial» que els està oferint la ciutat fins diumenge, han comentat.

Notícies relacionades

Al monument de Gaudí hi havia una allau de gent i els busos turístics acumulaven cues de passatgers que havien d’esperar el següent torn. Tot i així, tampoc han recuperat el ritme d’abans de la pandèmia. «No tenim la freqüència habitual. Abans del 2020, passava un bus cada 10 minuts. Ara passen cada 15 i 17 minuts. A més, els treballadors discontinus de l’empresa vam sortir de l’erto fa tot just dues setmanes», explica l’Alex, promotor turístic de l’empresa Barcelona City Tour, que xifra el volum de passatgers durant aquests dies en un 80%.

Menys vendes malgrat el bullici de gent

Malgrat la multitud, els comerciants de la zona asseguren que no han recuperat les vendes d’abans de la pandèmia. Les botigues i parades de souvenirs de la zona que han sobreviscut a dos anys sense turisme asseguren que aquesta Setmana Santa vendran entre un 30% i un 50% respecte al volum de negoci que van tenir el 2019.  «Hi ha molta gent, sí, però està estressada i preocupada», afirma l’Stanislav, que ven ventalls i imants als peus de la Sagrada Família.