Mobilitat

L’ús del patinet elèctric creix un 123% a Barcelona en dos anys

Hi ha un 34% de ciclistes més a l’Àrea Metropolitana i l’ús d’aquests vehicles és més freqüent fora de la ciutat

L’ús del patinet elèctric creix un 123% a Barcelona en dos anys

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’ús del patinet elèctric va augmentar un 123% a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) entre el 2019 i 2021. En el mateix període, l’ús de les bicicletes va créixer un 34%. A més, s’ha produït un increment del 49% d’aquests mitjans de transport en dies feiners, ha informat aquest diumenge l’AMB.

Les dades les recull l’estudi ‘Aforament en la xarxa Bicivia metropolitana (2021)’ que va encarregar l’AMB a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (Iermb). «Les dades suggereixen que l’ús del patinet i la bici creix a un ritme superior en la resta de l’àmbit metropolità que a Barcelona», ha especificat la responsable de l’àrea de mobilitat de l’Iermb, Núria Pérez. En concret, l’informe recull que els usuaris utilitzen més aquests vehicles en punts més pròxims a la zona litoral, mentre que a la ciutat el creixement ha sigut moderat.

Completar la xarxa Bicivia

Davant l’auge d’aquests vehicles de transport de mobilitat personal, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha situat entre els objectius de l’AMB acabar i completar la xarxa Bicivia, ja que queda «demostrat» que «creant infraestructures, els ciutadans aposten per un canvi d’hàbits i les utilitzen».

Efectes de la pandèmia

Notícies relacionades

L’estudi suggereix que aquesta tendència podria atribuir-se a la pandèmia, que ha reduït el nombre de desplaçaments a Barcelona, i recull que l’ús de la bicicleta en els fluxos interns de la capital s’ha mantingut estable davant el del patinet, que ha incrementat en un 26%.

Els homes utilitzen molt més els carril bici

L’informe destaca que un 78% dels usuaris de Bicivia són homes i un 22% són dones. En el cas de la bicicleta, un 82% de l’ús correspon als homes i un 19% a les dones. En canvi, en el cas del patinet, un 69% són homes i un 31% dones.