Tots, de gamma alta

¿T’han robat el mòbil a Barcelona? Els Mossos troben 120 terminals en un pis del Raval

La policia ja ha tornat una desena de dispositius i continua les gestions per entregar-ne tots els possibles

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿T’han robat el mòbil a Barcelona? Els Mossos han desarticulat una vivenda al barri del Raval amb més d’un centenar de terminals robats, i estan procedint a la seva devolució. Segons expliquen aquest dijous en una nota, van detenir el 30 de gener un noi de 20 anys, un home de 38 i un menor d’edat com a presumptes autors dels robatoris.

Els fets es remunten al diumenge 30 de gener cap a les 19.30 hores, quan agents de paisà van ser requerits perquè es dirigissin al portal d’un edifici al barri del Raval on hi havia tres noies –que no es coneixien entre elles– i que havien sigut víctimes del furt dels respectius telèfons mòbils. Mitjançant el localitzador dels dispositius a totes tres els apareixia la idèntica ubicació.

Venda de terminals robats

En paral·lel, i mentre estaven fent gestions a la zona, els Mossos van detectar un home que arribava al mateix portal i que al rebre una trucada va accedir a l’edifici. Després d’identificar-lo, en l’escorcoll li van trobar cinc mòbils de gamma alta, tres dels quals embolicats en paper d’alumini a l’interior dels calçotets. L’home va manifestar als agents que els havia sostret la nit anterior i que es dirigia a un pis on solia vendre’ls.

A partir d’allà, els agents van iniciar gestions per esbrinar el possible punt de compra de mòbils aconseguits de manera il·lícita.

Amb el consentiment de la propietària van accedir al pis i van identificar diverses persones a l’interior. Concretament, van identificar un home que al veure la presència dels agents va amagar ràpidament sota un sofà més de 3.800 euros en efectiu.

Turistes

A l’habitació d’aquest home hi van trobar un ordinador portàtil i uns 70 mòbils presumptament sostrets sobre un matalàs, una vintena dels quals ja havien sigut prèviament denunciats. Es dona el cas que en aquells que no constaven sostrets, els faltaven la targeta SIM o, per exemple, hi havia imatges de fons de pantalla de persones presumptament estrangeres que molt possiblement havien fet turisme a la ciutat i que eren totalment alienes a la família que vivia en aquest domicili. Després de la troballa, els agents van recollir tots els dispositius per prosseguir les indagacions.

Davant d’aquests fets, els agents van detenir un home i un menor d’edat que vivien a l’immoble com a presumptes autors d’un delicte de receptació.

En llibertat

Els Mossos van demanar a l’autoritat judicial una ordre d’entrada i indagació a l’immoble després de la sospita que poguessin trobar més dispositius electrònics i de diverses informacions per part de veïns de la finca que apuntaven que era habitual que en aquell pis s’hi dirigissin bastantes persones, ja fos per vendre els telèfons sostrets o per corroborar que la ubicació del localitzador del seu telèfon sostret els donava aquest punt exacte.

Notícies relacionades

El dilluns 31 de gener es va portar a terme l’entrada amb el resultat de més de 50 telèfons mòbils més intervinguts; així, el nombre de terminals presumptament sostrets es va elevar a més de 120. En aquests moments ja s’ha tornat una desena de terminals i continuen les gestions policials per realitzar la devolució de tots els dispositius possibles als legítims propietaris.

Els dos detinguts per un delicte de receptació van passar a disposició judicial el 2 de febrer, i el jutge va decretar la seva posada en llibertat. El tercer detingut investigat per un delicte de furt va quedar en llibertat en dependències policials per declarar posteriorment davant l’autoritat judicial.