A la Fira

Barcelona obrirà aquest dilluns el festival de la infància La Ciutat de la Diversió

Serà gratuït i en un espai «completament exterior» de Montjuïc

iwater

iwater

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El recinte Montjuïc de Fira de Barcelona obrirà aquest dilluns a les 10 La Ciutat de la Diversió (antic Festival de la Infància) en un format adaptat a la pandèmia, i se celebrarà fins al 31 de desembre.

Montjuïc acollirà 6.000 metres quadrats d’activitats lúdiques destinades a nens de 5 a 12 anys «en un espai completament exterior i amb accés lliure i gratuït», informa la Fira en un comunicat. La Ciutat de la Diversió estarà oberta de 10.00 a 18.00 h fins a l’últim dia de l’any, i compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona.

S’obrirà la Plaça de l’Univers per celebrar una vintena d’activitats en quatre grans àrees: espai multiesport, espai mobilitat, espai de jocs i espai cultural. Els infants podran practicar esports, ser creatius, disfrutar dels circuits de mobilitat, i divertir-se i aprendre amb jocs sobre sostenibilitat.

L’espai multiesport inclourà futbol, bàsquet, tennis, handbol i hoquei, entre d’altres, amb més de 2.000 metres quadrats on hi haurà: quatre pistes de diverses disciplines; bàsquet i tennis tindran una instal·lació pròpia; a la pista poliesportiva de gespa artificial hi haurà partits de futbol, hoquei i rugbi, i un espai d’activitats acollirà altres esports i jocs.

A l’àrea de mobilitat hi haurà quatre pistes i circuits: una zona de patinatge sobre rodes, un traçat per a ‘hover karts’, una pista amb rampes i obstacles pensats per a monopatí i patinets, i un ‘pump track’ per a bicicletes.

Notícies relacionades

L’espai cultural tindrà la creativitat com a eix: inclourà un escenari amb espectacles, espais per a tallers de circ, ‘stencil pop’ (estergit, per dissenyar i imprimir pòsters), sessions de karaoke familiar i d’‘air guitar’ (ball simulant tocar una guitarra) i una zona d’‘art&hort’ (on fabricar testos decoratius amb materials reciclats, per fomentar els horts urbans a casa).

Per formar en sostenibilitat, un altre espai de La Ciutat de la Diversió acollirà jocs que divulguen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, el reciclatge, i nocions bàsiques d’economia circular. Aquest espai inclourà carreres, concursos de preguntes i tallers de Dapostar, un joc de malabars.