Trobada al consistori

Colau i Sánchez Llibre fumen la pipa de la pau entre l’ajuntament i Foment

  • L’alcaldessa i el president de la patronal es reuneixen durant una hora i mitja i donen per iniciada una nova etapa

Colau i Sánchez Llibre fumen la pipa de la pau entre l’ajuntament i Foment
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els pronòstics no eren bons, perquè la relació entre l’Ajuntament de Barcelona i Foment del Treball no només no han sigut les millors en els últims temps. L’enemistat ha sigut manifesta i la patronal ha censurat la tasca del consistori sovint. Però el cas és que tant una part com l’altra remarquen que la reunió celebrada aquest dimecres entre l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha sigut positiva i ha mercat un punt d’inflexió en positiu.

Colau i Sánchez Llibre es reunien per primera vegada, a petició del segon, i ho han fet durant una hora i mitja a l’ajuntament, al despatx institucional de l’alcaldessa. La regidora ha destacat el «bon to» de la trobada, en tant que l’exdirigent d’Unió ha afirmat: «Avui comença una nova etapa», informa Efe.

«La reunió ha sigut molt positiva. És veritat que hem mantingut discrepàncies en temes concrets però el més important és que Barcelona està sortint de la pandèmia i la crisi, és de les ciutats amb més caiguda de l’atur segons les últimes dades. Tenim indicadors positius. Hem estat d’acord en això i a treballar amb el màxim diàleg. Ens hem emplaçat per trobar-nos d’aquí a poques setmanes a la seu de Foment per mantenir aquest diàleg i entrar en detall en temes concrets. Ha sigut una reunió de nova etapa», ha resumit Colau després de l’entrevista.

«El passat és història», ha declarat Sánchez Llibre als mitjans de comunicació. El representant dels empresaris ha remarcat que en aquesta «nova etapa» en les relacions entre la patronal i el consistori convé «buscar la màxima complicitat i col·laboració» i partir del «consens, el diàleg i els acords».

L’agenda de la reunió

Foment ha facilitat una llista dels punts que Sánchez Llibre ha plantejat en la reunió. Entre aquests figuren els àmbits que centren les principals denúncies dels detractors del govern de Barcelona en Comú i el PSC. Segons el text, la ciutat ha de recuperar «el seu esperit positiu», optar a grans cites i a acollir grans organismes, atraure esdeveniments de negocis i «de tornar a liderar el rànquing de ciutats receptores de congressos».

Notícies relacionades

El full de ruta del president de la patronal incloïa la voluntat d’impulsar el «turisme creatiu i esportiu» i apostar per una ciutat «ordenada», amb «un criteri estètic de qualitat a la ciutat», recuperar l’esperit de la campanya ‘Barcelona, posa’t guapa’, evolucionant-la a ‘Barcelona, posa’t verda’.

Entre els punts figura la petició d’un pla d’il·luminació de la ciutat, així com la d’oferir alternatives a una política de mobilitat que, segons Foment, consta ara d’«una proposta única que es concreta a treure el cotxe i la moto de propietat privada de la ciutat. Sánchez Llibre també ha traslladat a l’alcaldessa la petició que se suspengui l’urbanisme tàctic i el pla de les superilles, que es treballa per combatre el clima d’inseguretat i que s’abordi la possible ampliació de l’aeroport sense deixar de respectar l’ecosistema de la Ricarda.