Almenys un detingut

Festa sense control a Gràcia: la policia desallotja per força aglomeracions després del toc de queda

1
Es llegeix en minuts

Sembla haver acabat la pau a les festes de Gràcia d’aquest any. La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han intervingut la matinada d’aquest dijous per dispersar les sorolloses aglomeracions registrades després del toc de queda (una de la matinada) a diversos escenaris de les celebracions. Durant la intervenció policial ha resultat detinguda almenys una persona, segons han declarat a aquest diari testimonis de la moguda nit.

L’epicentre dels tumults ha sigut la zona situada entre la plaça del Raspall i la plaça de Karl Marx, on es concentraven centenars de persones. La nit transcorria amb normalitat, amb música, beguda i molt poques mascaretes. A l’acostar-se l’hora límit de la una de la matinada (de fet, les activitats han d’acbar a les 0.30 h, per indicació del Procicat), han fet aparició les brigades municipals de neteja, un dels sistemes utilitzats per l’Ajuntament per garantir la dispersió de les aglomeracions de matinada durant les festes.

Notícies relacionades

Però el festeig ha seguit, encara amb menys control. Càntics, més alcohol, menys mascaretes i nul·les mesures anti-Covid. Els veïns del barri feien notar a les xarxes socials el seu malestar pel sarau:

Gairebé una hora després de l’inici del toc de queda, van fer acte de presència efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, equipats amb material antiavalots, que van procedir a iniciar el desallotjament. Tensió, empentes i carreres a diversos carrers del barri. La intervenció policial s’ha saldat amb almenys un detingut.