Risc d’incendi

Barcelona demana no anar a Collserola i evitar aglomeracions a la platja

  • Batlle demana als barcelonins que evitin anar al parc, tot i que precisa que per ara no es donen les condicions per tancar-lo

  • El consistori va haver de vetar aquest dijous l’accés a la sorra a la Barceloneta per excés de banyistes, per primera vegada en un dia feiner

Barcelona 26/04/2021 Barcelona. Incendio forestal en Sant Pere Màrtir, en Collserola. AUTOR: MANU MITRU

Barcelona 26/04/2021 Barcelona. Incendio forestal en Sant Pere Màrtir, en Collserola. AUTOR: MANU MITRU / Manu Mitru (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha comparegut aquest divendres per reclamar a la ciutadania que extremi la prudència davant un cap de setmana que arriba en plena onada de calor i amb un elevadíssim risc d’incendi. Batlle ha fet una crida als barcelonins a evitar els llocs en què la situació resulta més amenaçadora, i molt especialment a no anar a la part de la serra de Collserola que pertany a la ciutat, on aquest estiu s’han registrat diversos incendis.

«Hem d’intentar limitar al màxim la nostra presència a Collserola», ha declarat Batlle, que ha recordat que les activitats esportives, carreres a peu i amb bicicleta estan prohibides allà, però no així l’activitat individual: «No es prohibeix, però no es recomana». «És necessària la màxima precaució davant una situació crítica que ens preocupa extraordinàriament», ha afegit, a més de precisar que per les vies forestals no es pot circular. El regidor ha recordat que Collserola té part de les seves 1.800 hectàrees als districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, i que inclou barris residencials com Torre Baró, en què la situació podria complicar-se.

Humitat, vent

Sobre la possibilitat de tancar per prevenció el parc de Collserola, una decisió que correspon a la Generalitat, Batlle ha remarcat: «Hi ha uns paràmetres que indiquen si s’ha de tancar o no el parc: la humitat, la velocitat del vent, la temperatura. Ara com ara, les circumstàncies meteorològiques no justifiquen el tancament absolut, la complexitat logística del qual no se’ns escapa». La situació, ha dit, «és dinàmica, i es va revisant amb els operadors afectats». És a dir, els Bombers de la Generalitat i els de l’ajuntament i, «molt especialment», amb el cos d’Agents Rurals.

L’ajuntament ha activat el pla municipal contra incendis en fase d’alerta, una cosa que ja va fer entre el 25 i el 27 de juliol passats. Això implica, ha relatat, actuacions de prevenció que inclouen patrulles de vigilància a Collserola.

Canviïn de platja

Notícies relacionades

Batlle també ha fet una crida als barcelonins perquè evitin aglomeracions a les platges. Arran de la crisi sanitària del coronavirus i de la distància recomanada per evitar contagis, el consistori va instal·lar l’estiu passat un sistema de control d’aforament que informa de l’estat d’assistència a les diferents platges de la ciutat. Quan s’arribava al límit, s’impedia l’accés a nous banyistes.

El regidor ha explicat que aquest dijous es va haver de tancar l’accés a la platja de la Barceloneta per excés d’aforament, i ha instat la ciutadania a comprovar quines estan més plenes i escollir les que no presentin un risc d’aglomeració.