Prèvia instància

Locals d’oci nocturn de Barcelona podran reobrir temporalment com a bars

Aquesta mesura es mantindrà mentre estigui en vigor la suspensió absoluta de l’oci nocturn

Locals d’oci nocturn de Barcelona podran reobrir temporalment com a bars

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha emès aquest divendres un ban municipal en el qual facilita que locals d’oci nocturn, com discoteques, sales de ball o karaokes, puguin funcionar temporalment com a bars.

Arran de les noves mesures decretades a Catalunya que ordenen el tancament de tot l’oci nocturn, el ban estableix la simplificació de l’habilitació per desenvolupar, amb caràcter temporal, l’activitat de bar en establiments d’oci nocturn.

«Les persones titulars dels establiments habilitats per desenvolupar les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke o discoteca de joventut poden incorporar l’activitat de bar en la seva habilitació amb caràcter provisional i extraordinari».

Notícies relacionades

Com a condicions, el text assenyala que els responsables dels locals hauran de presentar una instància a l’ajuntament indicant gràficament la ubicació de les taules i cadires per al públic i que l’activitat s’haurà de desenvolupar complint la normativa aplicable als bars –sense cobrar cap taxa– i seguint totes les indicacions del Procicat.

Quant a la durada, l’habilitació prevista en el bàndol permetrà desenvolupar l’activitat de bar provisionalment mentre estiguin en vigor les mesures que comportin la suspensió absoluta de l’oci nocturn, i es podrà allargar fins a un màxim d’un any