Ple d’Horta-Guinardó

L’ajuntament manté el seu pla per tancar la bateria del Turó de la Rovira

  • ERC va reclamar sense èxit suspendre el projecte d’instal·lació d’una tanca, que s’ha de completar abans de final d’any

A1-117159344.JPG

A1-117159344.JPG / ALVARO MONGE (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El govern d’Ada Colau rebutja suspendre el pla pel qual col·locaran una tanca al cim del Turó de la Rovira, on es troba la històrica bateria antiaèria. Es tracta d’una tanca que estarà oberta de dia, amb accessos per a aquesta finalitat, i tancada a la nit, una iniciativa que ha dividit el veïnat, una part del qual tem que sigui l’avantsala per cobrar per l’entrada. Es preveu que està acabada abans que acabi el 2021.

Notícies relacionades

ERC va proposar aquest dijous suspendre la col·locació de la tanca i replantejar l’actuació. El conseller municipal dels republicans a Horta-Guinardó Ricard Farin va instar a «pensar en el context»: «Volen portar endavant el tancament de les bateries com si el tancament hagués de solucionar tots els problemes». Farin va considerar fora de lloc el cost de l’actuació, que ha xifrat en un milió d’euros: «És una solució parcial, és començar la casa per la teulada». La proposta d’ERC va ser desestimada al rebre només sis vots a favor, 10 en contra i tres abstencions. La regidora del districte, la socialista Rosa Alarcón, va defensar el projecte i va descartar que s’importi el funcionament del parc Güell: «Aquí no es cobrarà mai».

Tancament o protecció

Per part dels grups del govern, la consellera del PSC a Horta-Guinardó Núria Carmona va rebutjar la proposta d’ERC i va negar que les bateries es clausurin: «Els búnquers no es tanquen, es protegeixen, però estaran oberts. La gent que hi vulgui accedir ho podrà fer de dia, i a la nit estarà tancat com ho estan els parcs de la ciutat». Carmona va remarcar que els veïns estan farts de les molèsties nocturnes a la zona. També va recordar que hi ha vigilància de la Guàrdia Urbana. Diego García, representant de Barcelona en Comú, va remarcar la protecció patrimonial que suposa el pla previst.