Treballs de millora

Les línies L4 i L11 de metro interrompen el servei al juliol per obres

  • Els treballs, que suposaran una inversió de 10 milions d’euros, duraran fins entrat el mes de setembre

  • Un servei d’autobusos llançadora cobrirà el tram entre Via Júlia i Can Cuiàs

Barcelona 04/08/2020 barcelona.Linea 4 del metro estacionde Barceloneta
Para illustar contra Bernat
SE PUEDE HACER DURANTE TODA

Barcelona 04/08/2020 barcelona.Linea 4 del metro estacionde Barceloneta Para illustar contra Bernat SE PUEDE HACER DURANTE TODA / Manu Mitru (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

El metro de la línia L4 interromprà el servei entre Via Júlia i Trinitat Nova de l’1 de juliol al 31 d’agost i tota la línia L11 estarà fora de servei des de l’1 de juliol fins al 12 de setembre per facilitar les obres de l’estació de Trinitat Nova, segons han informat aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Per cobrir el trajecte, s’habilitaran autobusos llançadora entre les estacions de Via Júlia i Can Cuiàs, així com entre Trinitat Nova i Can Cuiàs, que funcionaran en el mateix horari que el metro.

Des de TMB també han recordat que altres alternatives de transport són la línia verda (L3) de metro i els autobusos D50, H2, 62, 76 i 180, que fan el trajecte de manera total o parcial entre les estacions afectades pels talls.

Abans i durant els primers dies de les afectacions, hi haurà informadors a les estacions per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius. A més, la ciutadania també rebrà informació a les mateixes estacions de metro i als canals de comunicació habituals.

 Augmentar la freqüència i la seguretat

Les obres, que compten amb una inversió de 10 milions d’euros, permetran l’increment de metros de la línia groga (L4) i la conducció automàtica en tot el traçat de l’L11.

Notícies relacionades

L’execució de l’obra s’ha plantejat en l’època de l’any amb menys mobilitat urbana per a així reduir l’afectació als usuaris del transport.

Durant el període d’afectació del servei, s’executarà el gruix de l’obra, amb actuacions com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, la prolongació de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a l’L11, l’execució d’una nova sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents. Es preveu finalitzar tota l’actuació durant la tardor que ve.