mesura sanitària

La fira de Reis no permet aquest any menjar xurros mentre es passeja

  • S’han habilitat espais per a la degustació al costat de les 11 xurreries situades a la Gran Via
  • El muntatge ha tornat amb un total de 157 punts de venda i controls sanitaris
Barcelona 04 01 2019  fira de Reis a la Gran Via  foto Robert Ramos

Barcelona 04 01 2019 fira de Reis a la Gran Via foto Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts

La tradicional fira de Reis de la Gran Via ha tornat des d’aquest divendres 18 tot i que en un format més reduït, tal com va informar aquest diari. No obstant, una altra novetat d’aquesta edició marcada per la pandèmia ha sigut prohibir el consum itinerant, és a dir, menjar mentre es passeja per la fira. En una entrevista al programa ‘Bàsics‘, de betevé, la portaveu de l’Associació de Tallers Artesans de la Gran Via, Anna Prieto, va explicar que s’han habilitat espais amplis al costat de les xurreries perquè la gent pugui parar-se a consumir.

Els laterals de la Gran Via continuen tallats al trànsit per guanyar espai de pas i evitar aglomeracions i s’han instal·lat cintes per garantir la distància de seguretat entre els compradors que recorren els llocs de venda i aquells que passegin. A més, és obligatori portar la mascareta posada i s’han disposat cartells informatius amb les recomanacions higièniques i agents cívics.

Un 40% menys de parades

Notícies relacionades

Aquest any, el muntatge acull 157 punts de venda, davant els 243 de l’any passat. En la mateixa entrevista, Prieto atribuïa aquesta dada en part que molts firaires s’havien replantejat la seva presència davant la incertesa fins a l’últim moment de si es podria portar a terme, i també davant la seva retallada d’ingressos a causa de la pandèmia: «La gent no ha pogut treballar i si no pots treballar, no pots fer inversió», va assenyalar.

L’espai obre des de les 10.00 fins a les 21.00 hores en els laterals de la Gran Via, amb diferents zones per a cada tipus d’article. Les parades de joguines són 57, ubicades entre els carrers d’Urgell i Muntaner. Les 69 de productes tradicionals i regals diversos se situen entre Calàbria i Urgell. En el cas de l’artesania, hi ha 20 botiguetes entre Rocafort i Calàbria. Finalment, les 11 xurreries es distribueixen per tota la fira.