Incident a Barcelona

Condemnat un taxista que es va negar a oferir un servei a un invident i el seu gos guia

L'acusat ha acceptat una pena de sis mesos d'inhabilitació i el pagament de 1.600 euros d'indemnització

taxi

taxi / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis mesos d’inhabilitació i un pagament de 1.600 euros d’indemnització és la condemna que ha acceptat un taxista de Barcelona per rebutjar donar servei a una persona invident i el seu gos guia. El jutjat número 20 de Barcelona ha sancionat el conductor amb mig any d’inhabilitació també per a l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure. Se l’acusa de vulnerar la llei del taxi i els drets fonamentals i les llibertats públiques d’una persona acompanyada de gos d’assistència.

Els fets van ocórrer el 16 d’octubre del 2018 a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Primerament, l’invident va cridar un taxi amb l’ajuda d’una tercera persona, i quan es va disposar a entrar al vehicle, l’acusat es «va negar rotundament» a oferir servei al client i va cridar «gossos no, gossos no», informa EFE.

Tot i que estava obligat per llei a permetre l’entrada de l’animal, el taxista va reiniciar la marxa i l’invident, que encara tenia mig cos dins del cotxe, es va colpejar amb el marc de la porta del vehicle i va patir una contusió a l’espatlla i cervicàlgia.

Procés judicial

Notícies relacionades

El fiscal ha argumentat que la persona invident i el seu gos guia formen una totalitat, i impedir l’accés al gos guia comporta la denegació delictiva del servei al seu amo amb discapacitat visual.

El jutge ha aplicat al taxista l’atenuant de reparació dels danys, ja que va abonar abans del judici la major part de la indemnització de 1.600 euros que se li ha imposat en concepte de responsabilitat civil per les lesions i el mal moral causat.