Els treballadors de la Sagrada Família convoquen una vaga indefinida a partir d'aquest dissabte

Denuncien abusos en les jornades laborals i impagaments constants en les nòmines

54958660 59

54958660 59 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secció sindical de SUT en l’empresa MagmaCultura ha convocat una vaga indefinida a la Sagrada Família a partir d’aquest dissabte 26 de setembre els dissabtes i diumenges, que és l’horari actual d’obertura del temple arran de la pandèmia, ha informat aquest divendres en un comunicat.

La plantilla afirma que treballen en unes condicions per sota del conveni del lleure i de l’Estatut dels Treballadors «pel que fa a abusos en les jornades laborals, amb modificacions constants», i lamenten falta de compensació dels dies festius treballats i problemes i impagaments constants en les nòmines.

«La gota que ha fet vessar el vas ha sigut que al reobrir el centre de treball s’ha desafectat una part molt reduïda de la plantilla, cosa que ha generat un augment de la càrrega de treball, la negació del gaudi de les vacances, la no resposta de l’empresa davant nòmines i salaris erronis», assenyalen.

Revisar l’erto vigent

Els treballadors afirmen que estan treballant «moltes més hores que les que tenen per contracte i que això ha afectat la seva prestació de l’erto, perquè només cobren per la jornada a què estan donats d’alta i no la real treballada.

A més, reclamen que «es desafecti de l’erto vigent més treballadors», ja que, des de la reobertura de la basílica al públic i l’estimulació de les entrades per als barcelonins, la Sagrada Família no ha fet més que incrementar l’aforament i només hi ha una desena de treballadors per tanda, quan abans eren una trentena, expliquen.

Posen com a exemple l’últim cap de setmana (18 i 20 de setembre), en què «sis treballadors havien d’informar, guiar i conduir 1.000 visitants per hora».

El comitè de vaga ha sol·licitat una reunió a la junta constructora de la Sagrada Família i a MagmaCultura, i lamenten que «no han respost a la convocatòria, sinó que han intentat bloquejar la vaga, negant-se a rebre informació i vulnerant el dret a fer-ne», cosa que ha impedit que s’obri una negociació.

Notícies relacionades

La primera aturada coincideix amb el cap de setmana de les festes de la Mercè. Amb motiu d’aquesta celebració, la Sagrada Família oferia tres dies de portes obertes.

La pandèmia ha provocat una importantíssima caiguda dels ingressos i dels turistes que visiten el temple, fet que ha repercutit en el ritme de les obres de construcció de la basílica, que es retarden ‘sine die’ més enllà del 2026.