On Catalunya

NOVES MESURES

Barcelona reobre les platges de nit per a l'esport individual aficionat

Els xiringuitos podran estendre el seu espai per arribar a les 30 taules per local

zentauroepp53486903 deporte playa barcelona200525111035

zentauroepp53486903 deporte playa barcelona200525111035 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

Els esportistes aficionats podran utilitzar les platges de Barcelona a partir d’aquest dilluns també en horari nocturn de 20 a 23 hores, que fins ara estava reservada als esportistes federats. La idea de l’Ajuntament de Barcelona, que ha anunciat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, és «esponjar» la franja de matins per donar més opcions als barcelonins.

La idea, ha explicat, és reduir «l’efecte visual» d’aglomeracions a les platges de Barceloneta, Bogatell i Nova Icària que s’ha produït durant aquest cap de setmana, el primer amb platges obertes al passeig durant el dia. Badia també ha demanat que, tot i que es demana que s’utilitzin les platges més pròximes al domicili, s’opti per altres platges que no siguin les més freqüentades (les tres anteriors) i que aquests dies han estat gairebé buides, ha explicat.

L’horari nocturn, no obstant, seguirà també sense socorristes, i «per practicar la natació o córrer», amb les distàncies de seguretat i les precaucions habituals de mascareta. També s’obrirà la platja de gossos, però només per a tasques de neteja i condicionar-la de cara a la fase 2, que és quan sigui obrirà els usuaris.

El regidor ha demanat que quan s’obrin les platges en la fase 2 es faci «totes alhora», per evitar «l’efecte crida» i les aglomeracions per al bany recreatiu i prendre el sol, que ara no està permès.

Mesures per als xiringuitos

Els bars en xiringuitos podran obrir a partir de la fase 2, amb més espai per preservar les distàncies de seguretat necessàries, ha explicat Badia. Una nova norma permetrà arribar a les 30 taules per local, «sempre que es respecti l’espai dels accessos i les passarel·les», fins i tot amb para-sols.

Les taxes també canvien, i tal com ha recordat amb el gremi, els negocis podran acabar la temporada el 30 de setembre, se’ls tornarà íntegra la part proporcional de l’impost que no hagin utilitzat i només se’ls cobrarà el 25% durant el temps que tinguin obert. Respecte a les taules en locals coberts, no hi ha novetats.

En parcs i jardins públics, la novetat és que ja no serà il·legal asseure’s després d’una caminada. 

Cementiris oberts al públic

Notícies relacionades

L’Ajuntament també ha decidit obrir els cementiris a les visites particulars més enllà dels enterraments, fins a en grups de 10 persones, amb la idea de facilitar adeus fins ara vetats per les restriccions als funerals. Badia, no obstant, ha advertit que tot i que no s’esperen aglomeracions, si es produeixen es restringirà l’aforament. 

I els punts verds passen a obrir també a la tarda. Només la primera setmana, ha apuntat, més de 34.000 persones han utilitzat aquest servei.