On Catalunya

TANCADES DES DEL 14 DE MARÇ

Gran afluència de barcelonins en la reobertura de les platges

Batlle defensa que el govern municipal no pot «posar portes al camp» davant la presència de banyistes però que si convé recorreran al principi d'autoritat

zentauroepp53474906 spanish policemen ask people that were sunbathing to leave t200520134028

zentauroepp53474906 spanish policemen ask people that were sunbathing to leave t200520134028 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Centenars de barcelonins han anat aquest dimecres a les platges de Barcelona, que entre el 14 de març i ahir, 19 de maig, van estar tancades per frenar el contagi del coronavirus.

L’Ajuntament de Barcelona ha indicat que l’afluència general ha sigut «moderada, amb alguns punts on s’ha concentrat més gent».

Amb tovalloles

Tot i que està prohibit el bany recreatiu i tombar-se a prendre el sol, i no hi ha socorristes ni policia de platja ni la resta de serveis que s’ofereixen en la temporada de banys, algunes persones portaven tovalloles i fins i tot s’han saltat aquestes limitacions.

L’afluència més gran ha sigut entre les sis i les deu del matí, quan tots els barcelonins podien anar a passejar i fer esport a les platges una hora.

De 10.00 a 12.00 hores, horari en què les platges són només per als veïns de més de 70 anys que viuen en un radi d’1 un quilòmetre, i des del migdia, que estan reservades per a nens acompanyats d’adults del mateix àmbit, l’afluència ha sigut molt més baixa. 

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, ha defensat que el Govern municipal no pot «posar portes al camp» davant la presència de banyistes i gent prenent el sol aquest dimecres a les platges de la ciutat.

«Estem a 20 de maig, els dies són llargs, la temperatura puja i, evidentment, no podem posar portes al camp», ha afirmat Batlle durant la comissió de Presidència d’aquest dimecres, i ha afegit que, si convé, faran front a la situació sota el principi d’autoritat.

L’Ajuntament de Barcelona va aclarir aquest dimarts que només es pot caminar per les platges de la ciutat i no prendre-hi el sol, després que Batlle respongués «en principi sí» a la pregunta de si es permetria prendre el sol en una roda de premsa.

Per la seva banda, en una entrevista a RAC-1, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha restat importància a aquestes «il·legalitats» però ha remarcat que «la Guàrdia Urbana hi està molt a sobre per deixar les coses clares», en un «marc d’acompanyament i compressió».

Fa pedagogia els primers dies

«Sabem que els primers dies cal fer mes pedagogia i que hi ha la il·lusió de fer una activitat nova», ha apuntat Badia, que s’ha mostrat convençut que en els pròxims dies la gent s’anirà «situant» i «quan arribem al cap de setmana haurà entès» com ha de fer ús de les platges fins que comenci la temporada de bany, que a Barcelona es retardarà, com a mínim, fins ben entrat el mes de juny.

Precisament, Badia ha considerat una «bona notícia» que s’hagi passat la temporada de bany de la fase 3 a la fase 2 del desconfinament i que totes les administracions hi estiguin treballant perquè sigui una realitat.

Notícies relacionades

«Caldrà veure tot el tema de les franges horàries –que en la fase 2 desapareixen en les poblacions de més de 10.000 habitants– per poder garantir que no hi hagi elements de saturació i també com podrem actuar», ha assenyalat el regidor.

Badia ha donat per descomptat que es regularà el distanciament i no es permetrà anar en grup a platges i piscines públiques, com s’està fent a les zones que ja han entrat en fase 2.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions