Denunciat per fer volar el seu dron 36 vegades per gravar la Barcelona confinada

El pilot va arribar a elevar l'aparell fins a 500 metres, molt per sobre dels 120 permesos

Volia les imatges per publicar-les a les xarxes socials

GRAF2772. MADRID, 17/04/2019.- Los ocho drones de la Dirección General de Tráfico (DGT) han comenzado ya a estar plenamente operativos por vez primera para vigilar todas las carreteras españolas, principalmente las convencionales, y transmitir imágenes al centro de gestión de este organismo, coincidiendo con la operación de Semana Santa. Responsables de la DGT han presentado este miércoles el funcionamiento de estos aparatos y su capacidad para grabar a grandes distancias y transmitir imágenes del estado de la circulación de las carreteras, cualquier tipo de incidencias como accidentes y toda clase de infracciones incluidas el uso del móvil al volante y la no utilización del cinturón de seguridad. EFE/ Chema Moya

GRAF2772. MADRID, 17/04/2019.- Los ocho drones de la Dirección General de Tráfico (DGT) han comenzado ya a estar plenamente operativos por vez primera para vigilar todas las carreteras españolas, principalmente las convencionales, y transmitir imágenes al centro de gestión de este organismo, coincidiendo con la operación de Semana Santa. Responsables de la DGT han presentado este miércoles el funcionamiento de estos aparatos y su capacidad para grabar a grandes distancias y transmitir imágenes del estado de la circulación de las carreteras, cualquier tipo de incidencias como accidentes y toda clase de infracciones incluidas el uso del móvil al volante y la no utilización del cinturón de seguridad. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el pilot d’un dron que en les últimes setmanes va efectuar fins a 36 vols il·legals, a una altura de fins a 500 metres, molt superior als 120 permesos, per prendre imatges de la Barcelona buida durant el confinament i penjar-les a les xarxes socials. 

Segons ha informat avui la policia catalana, el pilot ha sigut denunciat davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), l’òrgan responsable de la generació de l’expedient sancionador, que en els casos de vols de drons recreatius que s’efectuen de manera il·legal poden arribar fins als 225.000 euros. 

La majoria dels vols que van detectar els Mossos d’Esquadra d’aquest dron eren molt perillosos, ja que superaven els 500 metres d’altura, una cota molt superior a la legalment establerta per a aquest tipus d’aeronaus, que es limita a 120 metres. De fet, segons els Mossos, en algun cas van constatar que l’altura superava la d’algunes naus tripulades, amb l’agreujant que es produïen en el marc de l’espai aeri controlat de l’aeroport del Prat i molt pròxim a heliports utilitzats per serveis d’emergència. 

El pilot va intensificar notablement els vols des que es va decretar l’estat d’alarma i el confinament de la ciutadania, tant durant el dia com de nit, incrementant no només l’altura, sinó també la distància, per prendre imatges de la Barcelona deserta amb l’objectiu de publicar-les a les xarxes socials. 

Notícies relacionades

Una vegada els Mossos han pogut identificar el pilot i el punt des d’on s’enlairava el dron, l’han denunciat per diversos incompliments de la Llei de Seguretat Aèria. 

Arran d’aquest cas, els Mossos han recordat que està prohibit fer volar qualsevol dron per a usos recreatius a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, independentment del pes i l’altura màxima d’ascens.  A més, per als drons professionals es requereix l’autorització de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria i la coordinació amb el gestor de l’espai aeri.