A CIUTAT VELLA

Arrestat per retenir una dona a Barcelona, abusar-ne i amenaçar-la

Els Mossos han detingut un jove de 27 anys aquest migdia després que diversos testimonis afirmessin que l'havia agredit

zentauroepp49585284 barcelona 27 03 2019  despliegue mossos por estaciones de me190901135015

zentauroepp49585284 barcelona 27 03 2019 despliegue mossos por estaciones de me190901135015 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat aquest diumenge al migdia un home per abusar sexualment d’una dona a Barcelona. El sospitós, segons fonts consultades per aquest diari, hauria retingut al seu domicili una dona per abusar sexualment d’ella. Els fets van començar aquest passat dissabte a la nit, quan l’agressor la va obligar a pujar al seu pis i li va prohibir que sortís. Segons aclariria la víctima, aquesta no mantenia cap relació prèvia amb el presumpte agressor. Ni tan sols es coneixien. 

Durant aquesta retenció il·legal l’home hauria forçat la dona a despullar-se per fer-li tocaments. Aquest diumenge al migdia la víctima ha pogut sortir al carrer i ha cridat l’atenció a un cotxe patrulla dels Mossos, a prop del passatge Sant Antoni Abad, al districte de Ciutat Vella. Diversos testimonis han explicat que han presenciat com l’home havia agredit la dona en la via pública.

L’agressor, al ser identificat i escorcollat pels agents, portava a sobre un cúter i, pel que sembla, hauria amenaçat de mort la víctima, de nacionalitat marroquina. Els Mossos han acabat arrestant l’individu, un home de 27 anys i de nacionalitat algeriana, per tres delictes: detenció il·legal, abusos sexuals i amenaces. Passarà a disposició judicial durant les pròximes 48 hores. 

Els abusos sexuals creixen un 20%

A Catalunya aquest primer semestre del 2019 s’han denunciat un 7,75% més d’agressions sexuals que en el mateix període de l’any passat. A Barcelona, en canvi, les violacions han baixat en un 14%, segons la base de dades pública que recull les denúncies que s’han presentat en comissaries dels Mossos.

Notícies relacionades

Quant als abusos sexuals, que el Codi Penal distingeix de les agressions perquè aquests no es duen a terme amb violència o intimidació, sinó a través de l’engany o de l’abús de poder, han augmentat un 19,7% a Catalunya entre els mesos de gener i juny en comparació amb el 2018. A Barcelona els abusos sexuals també han augmentat en la mateixa proporció, un 20,8%.

Un augment de les denúncies per abusos sexuals no sempre és negatiu perquè no significa necessàriament que hagin crescut aquests delictes. Segons els experts, el repunt pot deure’s que en el present està aflorant part de la xifra negra que sovint acompanya a aquest tipus de fets, ja que en el passat existien menys víctimes disposades a acudir a la policia.  

Temes:

Violacions