INVESTIGACIÓ POLICIAL

Arrestat un motorista que atracava dones al Poble-sec de Barcelona

Els Mossos el vinculen amb nou robatoris i investiguen si una dona l'ajudava en els seus assalts

La motocicleta que utilitzava sempre, una Honda CB de 500 cc, clau per identificar-lo i detenir-lo

zentauroepp49610026 bar190829154526

zentauroepp49610026 bar190829154526 / Mossos d Esquadra

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant la nit del 6 al 7 d’agost, tres dones diferents van denunciar haver patit el mateix tipus de robatori a prop de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona. Segons van relatar, un motorista s’havia acostat per darrere mentre caminaven per la vorera, els havia estirat la bossa o el telèfon mòbil d’una estrebada i havia fugit. Les tres denúncies confirmaven que hi havia un lladre molt actiu que convenia detenir com més aviat millor. "Però aquests casos no són senzills", subratllen fonts policials, "perquè les víctimes tot el que diuen és que han vist una moto, de la qual no poden donar gaires detalls".

La unitat d’investigació del districte de Sants-Montjuïc va començar a buscar el sospitós recollint les imatges de càmeres instal·lades en establiments comercials ubicats a prop d’on s’havien denunciat els assalts. Així van acabar descobrint quina moto era la que utilitzava el sospitós: una Honda CB de 500 cc. Amb aquesta informació, expliquen des de la policia catalana, van comprovar si aquesta motocicleta constava com a robada. Constava. A l’amo l’hi havien robat recentment.

És freqüent que les persones que fan 'estrebades’ com aquest lladre optin per robar motos. Són conscients que difícilment les seves víctimes podran identificar-los a ells (van amb casc) però també que és només qüestió de temps que alguna càmera reveli la matrícula del vehicle amb el qual fan les estrebades. No és tan freqüent, no obstant, que elegeixin motocicletes de gran cilindrades, com la Honda CB, ni que donin més d’un cop amb la mateixa moto. En aquest cas, com descobririen més endavant els agents, això no es va complir i va acabar facilitant el seu arrest.

El 20 d’agost, uns agents que patrullaven pel districte de Ciutat Vella es van creuar amb la motocicleta. Tenien la descripció del vehicle perquè els investigadors de Sants-Montjuïc l’havien distribuït. Es van aturar al seu costat i van notificar la troballa. Però abans que marxessin, va venir el seu amo. O més ben dit, l’home que l’havia robat al seu amo. Era un italià de 42 anys que, a més, estava en la llista de sospitosos que manejaven els Mossos que buscaven l’autor de les estrebades perquè comptava amb diversos antecedents, alguns per robatoris amb violència i d’altres per robatoris amb força. El van arrestar en aquell instant.

Notícies relacionades

El treball de "full i fil", relaten fonts policials de la comissaria de Sants-Montjuïc, va aconseguir demostrar que el motorista italià era darrere d’un total de nou estrebades que havien ocorregut en aquesta zona en dies anteriors i posteriors a les de la nit del 6 al 7 d’agost. "Podrien ser més, i això estem mirant d’esbrinar ara", insisteixen. Però amb aquestes nou va passar a disposició del jutge de guàrdia, que va observar les indagacions policials i va decretar el seu ingrés en presó preventiva per l’alt risc que continués fent el mateix si quedava en llibertat.

El cas es manté obert perquè, tal com s’aprecia en la fotografia que acompanya aquesta notícia, en algunes ocasions el sospitós no actuava sol. Una dona, potser una parella sentimental, el va acompanyar per fer algunes estrebades. A més de mirar d’aclarir quantes estrebades va fer en realitat aquest motorista convé saber ara en quines va actuar amb una còmplice.