FLAMENC A L'AEROPORT

El flamenc aterra al Prat el Dia de la Música

L'espectacle ha anat a càrrec dels components de Tablao de Músics, que han desenvolupat el seu projecte 'xHerencia' davant dels usuaris de l'aeroport

Aquest concert, forma part d'una sèrie d'audicions que Aena ha organitzat a diferents aeroports de Catalunya per acostar la música als passatgers

zentauroepp48732294 dia musica aeroport prat190621145249

zentauroepp48732294 dia musica aeroport prat190621145249 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Els usuaris de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat han pogut assistir aquest 21 de juny, coincidint amb el Dia de la Música, a un concert de flamenc a la terrassa de la Terminal T1. L’espectacle ha anat a càrrec dels components de Tablao de Músics, que han desenvolupat el seu projecte ‘xHerencia’.

D’aquesta manera, els passatgers han amenitzat l’espera per als seus vols amb cafè o cervesa en mà i amb una audició gratuïta. El grup, que pertany a l’escola Taller de Músics, ha exposat el seu llegat flamenc a través dels pals de les peteneres, sambres i ‘zorongos’, fusionats amb una composició musical de guitarra, piano, baix i bateria. 

El ball, a càrrec de Lorena Oliva, també ha tingut el seu protagonisme, mostrant l’evolució d’aquesta disciplina des del ball més antic, de Matilde Coral o Carmen Amaya, al més actual.

Lorena Oliva (ball) durant l’audició de Tablao de Músics a l’aeroport. / ROBERT RAMOS

“És estrany actuar en un aeroport, però qualsevol lloc és bo per mostrar i donar a conèixer l’art”, ha expressat David Leiva, coordinador de l’àrea de flamenc al Taller de Músics, escola per la qual han passat noms com Rosalía o Alfred García, entre d’altres. 

Aena i la música

L’espectacle, organitzat per Aena i Taller de Músics, suposa la materialització del conveni de col·laboració firmat recentment entre les dues entitats. “L’objectiu és acostar la música i la cultura als usuaris dels aeroports en el marc del projecte ‘Aena amb la música’, han explicat des d’Aena.

A més, aquest conveni “dona suport al projecte social Taller Obert i la formació de joves talents del Curs d’Orientació en el Superior del Taller”, han afirmat des de l’escola.

Notícies relacionades

“Els aeroports han de tenir la música integrada. L’Aeroport ha de ser una experiència agradable, estem contents que la gent comenci les vacances amb una experiència així”, ha comentat Juan Carlos Alfonso, secretari general corporatiu d’Aena, al finalitzar l’espectacle.

Aquest concert de flamenc, forma part d’una sèrie d’audicions que Aena ha organitzat en diferents aeroports de Catalunya. En el cas de Barcelona, també s’hi han promogut durant aquest any un recital d’òpera amb la Fundació del Gran Teatre del Liceu i un concert de piano amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.