Bou assenyala Colau per l'atemptat del 17-A a la Rambla

L'alcaldable del PP insisteix que guàrdies urbans amb "armes llargues" haurien evitat l'atac islamista

"¿No es va fer res? Bé, cosa de la senyora Colau", declara en una entrevista a Catalunya Ràdio

zentauroepp48157598 josep bou190517104235

zentauroepp48157598 josep bou190517104235 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha afirmat aquest divendres quel’atemptat terrorista a la Rambla del 17-A s’hauria pogut evitar si els agents de la Guàrdia Urbana haguessin tingut "armes llargues" per actuar.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Bou ha dit: "Si haguéssim tingut agents amb armes llargues, això no passa, perquè es para. S’haurien salvat vides. ¿No es va fer res? Bo, cosa de la senyora (Ada) Colau".

Preguntat sobre si es pot assenyalar com a responsable de l’atemptat l’alcaldessa de la ciutat, Bou ha afegit: "Tots tenim una responsabilitat. Ella també, ella més que jo, per descomptat".

L’alcaldable ha fet aquestes declaracions després de defensar la necessitat que es creï una unitat de la Guàrdia Urbana integrada per uns 500 agents que hauria d’estar dotada amb armes llargues i que tindria una "funció preventiva" per evitar episodis terroristes, entre d’altres actuacions.

Notícies relacionades

"Aquest és el fet. Una cosa molt crua, molt delicada de tractar, però si s’hagués actuat d’una altra manera...", ha afegit.

Segons el parer de Bou, les forces de l’ordre i el consistori barceloní "estaven avisats que podia passar una barbaritat", i per això aquest atemptat no té "res a veure" amb el de l’11-M a Madrid, que va passar durant el mandat de l’expresident del Govern José María Aznar.