ELECCIONS MUNICIPALS 26-M

Maragall fa campanya amb els 'menes'

ERC organitza un torneig de futbol amb immigrants amb una entitat social

zentauroepp48104841 el candidat d erc a l alcaldia de barcelona  ernest maragall190511211443

zentauroepp48104841 el candidat d erc a l alcaldia de barcelona ernest maragall190511211443 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldable d’Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, presentava aquest dissabte les seves propostes en matèria d’integració amb un torneig de futbol coorganitzat pelCentre Social Darna, una entitat que fomenta la convivència i la inserció dels immigrants. Abans de l’acte electoral, el candidat republicà va jugar uns minuts un partit amb ciutadans procedents d’altres països, recordant que durant la seva joventut era un esport que practicava amb freqüència. Alguns jugadors eren menors estrangers no acompanyats (menes), a qui el mateix Maragall els va fer entrega d’un trofeu al finalitzar el míting.

Notícies relacionades

Fonts d’ERC van explicar que es tracta d’un torneig que l’any passat ja havien organitzat les joventuts del partit juntament amb Darna, que ahir ho publicitava a Facebook. Alguns dels ‘menes’ que van acudir al parc de Joan Miró, on va tenir lloc el torneig, van afirmar al diari ‘Ara’ que ningú els havia advertit que el partit formava part d’un acte de campanya d’Esquerra. Segons fonts republicanes, els treballadors de l’entitat van fer una crida perquè hi assistissin totes les persones que volguessin, per la qual cosa és possible que algunes no tinguessin coneixement de la presència de Maragall.

Els compromisos

Durant el míting, al qual van acudir unes 200 persones de diferents orígens, el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona es va comprometre a impulsar un circuit integral d’acollida, acomodació i accés a la ciutadania que faciliti l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, així com un pla integral contra l’odi per lluitar contra les discriminacions racials i de qualsevol altre tipus.