TRANSPORT

Els ferris que uneixen Barcelona amb Roma i Sardenya es renoven per generar "zero emissions" al port

Els barcos de Grimaldi també s'ampliaran i tindran més capacitat de passatgers i càrrega

jcarbo32229264 topshot - afp presents a photoessay of 26 images by photogra190125141042

jcarbo32229264 topshot - afp presents a photoessay of 26 images by photogra190125141042

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les naus Cruise Roma i Cruise Barcelona, pertanyents a l’armador Grimaldi Group i que cobreixen diàriament la línia Barcelona - Porto Torres (a Sardenya) - Civitavecchia (Roma), han iniciat un procés d’allargament i rehabilitació total que comportarà una capacitat més gran de càrrega i passatgers i la incorporació de millores orientades a reduir les seves emissions i a situar-les com a naus de zero emissions durant la seva estada al port.

Segons ha informat el Port de Barcelona, els ferris incorporaran un sistema de filtres de gasos per reduir les emissions que emeten els seus motors durant les travessies, i un sistema de bateries que emmagatzemaran l’electricitat produïda durant la navegació i que la subministraran al barco quan estigui atracat al port, la qual cosa substituirà els generadors auxiliars.

Notícies relacionades

Amb aquesta iniciativa, la companyia s’alinea amb els objectius mediambientals del Port de Barcelona, definits en el seu Pla de millora de qualitat de l’aire, que inclou accions per minimitzar les emissions de l’activitat portuària en l’entorn.

La incorporació de creuers de nova generació que redueixen sensiblement les seves emissions també està afavorint els plans de sostenibilitat de la infraestructura barcelonina. El port prioritza el 'fitxatge' d’aquests barcos amb gas liquat entre les operatives amb inici i sortida de Barcelona.