PRESUMPTE CAS DE VIOLACIÓ

La menor ferida declara als Mossos que la relació va ser consentida

Després d'aparèixer inconscient i amb blaus en un bany d'un centre comercial, els Mossos van arrestar el noi, de 15 anys, per agressió sexual

La noia va ingressar en estat greu a la Vall d'Hebron però es recupera favorablement, i la policia catalana manté la investigació oberta

zentauroepp46335715 can drag181222164035

zentauroepp46335715 can drag181222164035 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una menor de 13 anys va aparèixer ahir en estat greu, seminua i amb un fort cop al cap als banys de l’aparcament d’uns grans magatzems de Barcelona. Els Mossos van detenir un altre menor, de 15 anys, que també estava sense sentit al mateix lloc, i al qual han investigat com a sospitós d’una possible agressió sexual. No obstant, la noia, que va ingressar en estat greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron, ha recobrat la consciència aquest dissabte al migdia i ha manifestat als agents que la relació va ser consentida. La policia catalana manté oberta la investigació, però font pròximes al cas expliquen que es dona gairebé per descartada l’existència d’una agressió.

Ahir no va resultar possible aclarir-ne les circumstàncies, ja que la menor es trobava inconscient, possiblement a causa d’una ingesta abusiva d’alcohol, tot i que les lesions de la noia i les circumstàncies en què va ser trobada van resultar indicis suficients per procedir a la detenció del menor. Però aquest dissabte la menor ha començat a superar l’estat crític en què va arribar a l’hospital.

Notícies relacionades

Els fets van passar ahir, entorn de les set de la tarda. Segons les fonts consultades, els treballadors del centre comercial d’El Corte Inglés a Can Dragó, al passeig d’Andreu Nin del districte de Nou Barris de la capital catalana, van detectar la presència dels dos menors als banys de l’aparcament subterrani situat sota els grans magatzems. El personal del centre va avisar als Mossos i al Sistema d’Emergències Médiques (SEM), i van atendre en primera instància la noia, de 13 anys. El SEM va tractar la noia ferida, que presentava un fort cop al cap i hematomes al coll. Va ser evacuada ràpidament a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on va quedar ingressada en estat greu.

El noi, de 15 anys, va ser trobat semiinconscient i, després que els Mossos li prenguessin declaració, va reconèixer que sí que havia mantingut relacions sexuals incompletes amb la noia. La policia catalana el va arrestar per una possible agressió sexual, ara pràcticament descartada, i el va traslladar a la fiscalia de menors.