La batalla de Barcelona

Bou, l'alcaldable "independent" del PP, se centrarà a combatre el separatisme

El candidat no es tanca a un acord amb Valls i remarca que no és polític sinó empresari

"No seré roig ni blau ni taronja ni morat, el meu ajuntament no tindrà color, només la gestió," diu

zentauroepp46234333 josep bou181212192057

zentauroepp46234333 josep bou181212192057

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust

“Em va venir a veure Pablo Casado. M'ho va exposar. Tot el que vaig demanar se’m va concedr”. Així ha explicat Josep Bou aquest dimecres com va acceptar el repte de convertir-se en candidat “independent” del PP a l’alcaldia de Barcelona. Bou és president d’Empresaris per Catalunya, associació que combat l’independentisme. El flamant alcaldable ha comparegut per confirmar que és l’elegit per Casado i ho ha fet al costat del monument que recorda les víctimes de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor, situat al costat de la Meridiana, a uns quants centenars de metres del centre comercial en el qual una bomba col·locada per la banda terrorista va matar 21 persones el juny del 1987.

Bou, l’elecció del qual va avançar aquest diari, ha deixat clar quin és el seu propòsit central: combatre el separatisme. “Jo no soc polític, soc empresari”, ha dit diverses vegades. Ha remarcat el seu caràcter de candidat independent en una llista del PP i ha precisat que s’acompanyarà de gent majoritàriament també independent. Ha quedat bastant clar que els populars barcelonins han tingut poc a veure amb l’elecció del successor d’Alberto Fernández Díaz. Ni ell ni els altres dos regidors del PP al consistori han acudit a un acte en el qual no s’ha vist tampoc cap membre destacat del partit. El popular més conegut a l’acte era l’exdiputat al Parlament i tertulià Joan López Alegre, que fins i tot ha actuat com a presentador.

Sense les sigles del PP

Els cartells que presidien l’acte, alguns de fixos i alguns de portats per partidaris de Bou, no incloïen les sigles del PP. Tampoc és una novetat. Recentment, Xavier García Albiol va presentar la seva campanya per a les municipals amb un cartell en el qual no hi ha rastre del seu partit. I a les files rivals, el mateix Ernest Maragall compta amb una web com a candidat en la qual no hi apareix ERC. Signes d’una campanya municipal especialment peculiar.

En el cas de Bou, s’han vist cartells amb lemes en català i en castellà. Curiosament, diferents: Barcelona serà millor i 'Barcelona serà de tots'. Entre els que portaven els partidaris un hi deia: ‘Barcelona no és Eslovènia. És Espanya’. En un altre hi apareixia la foto del president de la Generalitat, Quim Torra, amb Arnaldo Otegi, i en un altre es contraposava una foto d’Ada Colau al costat de la frase ‘Recolzar els ocupes’ amb una altra d’una família passejant alegri al costat del lema ‘Defensar la llei’.

Prioritats

Bou ha explicat que per a ell els problemes principals  de la ciutat són, per aquest ordre, la lluita contra el separatisme, l’ocupació i la vivenda. L’empresari ha admès que en sap poc de les qüestions municipals, tot i que ha recordat que de nen va viure a Nou Barris i coneix molt bé la zona: “Recordo jugar a pilota en carrers que no estaven asfaltats, he vist recollir escombraries en carro portat per un burro. Era una Barcelona feliç i petita”.

De la Barcelona actual ha assegurat que creix fins i tot amb una alcaldessa com Colau, de la qual ha dit que és “còmplice del separatisme i de l’anarquia populista”.

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que acabi presentant-se juntament amb Manuel Valls, ha assegurat que no descarta res, que no ha parlat amb ell. Però ha dit que millor anar per separat i arribat el cas beneficiar-se mútuament, és a dir, que el que quedi per darrere ajudi l’altre a aconseguir l’alcaldia. Bou veu a Valls un candidat de centreesquerra i a si mateix com un de centredreta. La dreta, ha dit, és VOX. Un partit que no el preocupa en absolut: “El que em preocupa és la foto de Torra amb Otegi”.

Més hotels

Malgrat acceptar que li queda molt per conèixer del funcionament de la ciutat, ha avançat la seva posició en alguns temes. Per exemple, ha deixat clar que si aconseguís governar acabaria amb el fre actual a la construcció de places hoteleres: “Mai més pot passar que onze projectes hotelers se’n vagin de la ciutat”. Ha admès que no sap quant val el bitllet de l’autobús ni el del metro: “No els utilitzo. Però això no és important”.