Anar al contingut

ESPORT POPULAR

Més d'11.000 d'inscrits a la Cursa de la Mercè

En aquesta edició, la popular carrera atlètica compleix 40 anys d'esport i tradició

El seu circuit urbà afectarà diferents línies de transport públic que presentaran rutes alternatives

El Periódico

Més d'11.000 d'inscrits a la Cursa de la Mercè

DANNY CAMINAL

La Cursa de la Mercè de Barcelona es disputa aquest diumenge 16 de setembre amb més d’11.000 corredors i corredores inscrits en el seu 40è aniversari i es consolida com una de les activitats esportives amb més èxit a la ciutat catalana.

La present edició es va presentar el passat 12 de setembre al Museu Olímpic de Barcelona Joan Antoni Samaranch, amb la presència de la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, i del president de la Federació Catalana d’AtletismeJoan Villuendas.

El recorregut, que es disputarà en l’habitual circuit urbà de 10 quilòmetres, comptarà amb la presència de l’atleta marroquí La Sansi Mourad El Bannouri, de 36 anys, que l’any passat, amb un temps de 29 minuts i 24 segons va polvoritzar el rècord masculí de la Mercè que tenia Moustafa El Younes (29:35), des del 2006.

En categoria femenina no competirà per lesió la sabadellenca Lidia Rodríguez, que l’any passat va batre el rècord de la prova que ostentava des del 2004 Isabel Eizmendi, amb un temps de 34 minuts i 12 segons. Sí que ho farà l’atleta gallega Eva Arias, que es va proclamar campiona del món dels 2.000 obstacles en categoria Màster (de 35 a 40 anys), així com la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, que lluirà el número 40, commemorant els anys de la prova barcelonina.

El recorregut

El tret de sortida es donarà des de l’avinguda de Maria Cristina amb el seu pas pel carrer de Calàbria fins a arribar a la Gran Via, per després emprendre el passeig de Sant Joan. Fent la volta a l’Arc de Triomf, al costat del Parc de la Ciutadella, per agafar el passeig de Lluís Companys i la ronda de Sant Pere fins a arribar a Sepúlveda, on començarà la recta final des de l’avinguda del Paral·lel fins a arribar una altra vegada a l’avinguda de Maria Cristina.

El tall dels diferents carrers afectarà fins a 30 autobusos de diferents línies de transport públic (veure gràfic), principalment autobusos de TMB Bus Turístic, que es desviaran o veuran limitat el seu recorregut en un horari de 6.00h a 15.00h.

Activitat adaptada per a tothom

Així com ja es va fer en edicions anteriors, la matinal mantindrà les categories de cadira de rodesparàlisi cerebral, discapacitat visual i discapacitat intel·lectual, totes amb 10 km, així com la carrera adaptada de dos quilòmetres per a persones amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda sense preparació física per realitzar els 10 km.

Aquesta disciplina comptarà amb un circuit específic que anirà des del carrer de Sepúlveda, el carrer de Viladomat fins a l’avinguda del Paral·lel i la recta final fins a arribar a l’avinguda de Maria Cristina.

Temes: Atletisme