Reivindicació

Arrels demana que Barcelona obri locals per als sensesostre durant les onades de calor

zentauroepp37541293 barcelona 04 03 2017  barcelona  una mujer que vive en un ba171012104216

zentauroepp37541293 barcelona 04 03 2017 barcelona una mujer que vive en un ba171012104216 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El directord’Arrels Fundació, Ferran Busquets, ha reclamat quel’Ajuntament de Barcelona obri locals climatitzats per als sensesostre durant les onades de calor. Segons Busquets, haurien de ser espais repartits per tota la capital catalana perquè les persones que viuen i dormen al ras puguin refugiar-se durant les hores centrals del dia, quan fa més xafogor i el termòmetre supera de llarg els 30ºC.

Notícies relacionades

"Hi ha molta sensibilització durant els episodis de fred, però les persones que viuen al carrer també pateixen molt per les altes temperatures, la forta irradiació solar i la deshidratació", afirma Busquets en declaracions a l’ACN.

Sobre les tres víctimes mortals a Barcelona i Tarragona per cops de calor aquests primers dies d’agost, Busquets ha assenyalat que "no hi ha confirmacions directes", però sí que existeix la probabilitat que aquestes persones mortes fossin gent que dormia habitualment al carrer. "És trist que hagi de morir una persona d’aquesta manera per ser conscients de la gravetat que és dormir al ras. Viure al carrer és una situació molt crítica, molt greu i a la qual hem de donar resposta", ha insistit.