ÚLTIMA HORA

Mor un home per un cop de calor a Barcelona

L'home, que anava indocumentat, havia sigut traslladat en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona

zentauroepp37025054 ambulancia unitat pediatriques sem  sant  joan de  deu180803191556

zentauroepp37025054 ambulancia unitat pediatriques sem sant joan de deu180803191556

3
Es llegeix en minuts

Un home de mitjana edat ha mort al carrer Berlín de Barcelona aquest divendres per un cop de calor, ha informat Protecció Civil en un apunt en el seu compte de Twitter recollit per Europa Press.

L’home, que anava indocumentat i podria ser un indigent, ha sigut localitzat per una altra persona estirat al carrer i amb sang a la boca, en vista d'això, ha procedit a avisar emergències. Després, l’home ha sigut traslladat en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona, on ha mort, segons ha detallat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en un comunicat.

Efectes de l’onada de calor

Aquest divendres, les temperatures màximes a Barcelona han sobrepassat els 35º i el 43% d’humitat. Protecció Civil manté l’alerta del pla Procicat per onada de calor a tot el territori català excepte a les comarques del Pirineu; des de l’activació del pla, el 061 ha atès 27 incidents entre consultes telefòniques sanitàries i atencions a persones afectades per cops de calor.

A més del mort de Barcelona, la Conselleria de Salud de Múrcia ha informat aquest divendres de la mort d’un altre home de 78 anys per un cop de calor mentre realitzava tasques en una finca de la seva propietat, que s’uneix a la d’un treballador de 48, que va morir dimarts passat també per l’efecte de les altes temperatures quan es trobava treballant en unes obres a l’autovia del Reguerón, a Múrcia.

Tercer cas a Múrcia

A més dels dos morts a Múrcia, un home de 55 anys ha sigut hospitalitzat en aquesta mateixa ciutat en estat molt greu després d’haver patit aquest divendres una insolació i un cop de calor a la pedania de Beniaján, on ha caigut a terra al carrer amb símptomes d’esgotament, segons han informat el 112.

La trucada d’ajuda s’ha produït cap a les 16.40 hores, quan ha quedat estesa inconscient a l’altura del número 12 del carrer Antonia Maymón, des d’on ha sigut traslladat a la unitat de cures intensives de l’hospital Reina Sofia, de Múrcia, en una ambulància del centre de salut del barri de La Flota.

Quan ha arribat el personal mèdic, estava acompanyat per un familiar i una altra persona, que han relatat que no reaccionava al tirar-li aigua a sobre i que es trobava en parada cardiorespiratòria, de la qual finalment han pogut treure'l.

Evolució de les temperatures

La ciutat de Barcelona s’està veient particularment fuetejada per aquesta primera onada de calor de l’estiu. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (MeteoCat), durant el dia d’avui a la metròpolis s’han viscut temperatures de fins a 37 graus. Unes xifres que han assolit el seu punt més alt cap a la una del migdia i que s’han mantingut en les seves màximes fins a les quatre de la tarda. Les mínimes assolides durant la jornada d’ahir van tenir lloc sobre les set del matí, quan Barcelona s’acostava als 25 graus.

Notícies relacionades

Aquestes temperatures es deuen a l’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord de l’Àfrica. Les previsions indiquen que les temperatures seguiran pujant des de demà fins a mitjans de la setmana que ve. En aquests dies podrien assolir-se unes temperatures d’entre 35 i 40 graus en zones d’interior i d’entre 30 i 35 graus al litoral, mentre que les mínimes es mantindran entre els 20 i 25 graus.

A partir de dimecres tot apunta que hi haurà un descens de les temperaturesi que es donarà per acabat l’episodi d’onada de calor. Així, segons sembla, tornarem a temperatures mitjanes, tot i que segons informa MeteoCat continuarem per sobre de les xifres habituals per a aquesta època de l’any.

Temes:

Calor