Polèmica

Tensió per l'absència de regidors 'comuns' en un premi al responsable del Mobile a Barcelona

Pisarello diu que no els van plantar i que ell i Colau es veuran demà en privat amb Hoffman

zentauroepp43649256 hoffman180607171914

zentauroepp43649256 hoffman180607171914 / ORIOL PAGES

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

La pregunta anava de taula en taula: ¿Mala intenció o matusseria protocol·lària del govern municipal? El fet és que ahir a la nit ni l’alcaldessa ni cap dels primers espases van anar a la gala anual dels comerciants del passeig de Gràcia, on, per acabar-ho d’adobar, es va premiar el màxim responsable del Mobile World Congress, John Hoffman, per la confiança dipositada a la ciutat contra vent i marea. El consistori ha negat que els haguessin plantat, ja que considera “adequada” la representació que hi va anar, que va ser encomanada al comissionat de Promoció Econòmica, Lluís Gómez, de perfil més tècnic que polític.

La presumpta insolència va ser el tema de xafardeig entre molts convidats i empresaris, com va constatar aquest diari, ja que els principals partits de l’oposició sí que van estar representats per algun regidor. La presència de Gómez no li va valer un seient al costat dels protagonistes de la nit, Hoffman i Lluís Sans, president dels comerciants. Va ser el republicà Alfred Bosch qui va ocupar aquesta posició a la taula imperial amb els convidats més destacats, tot i que tampoc es va quedar fins al final i fins i tot va ser pres per error pel presentador com el primer tinent d’alcalde.

L’absència habitual de Colau

Sans, sense pèls a la llengua, va lamentar en el seu discurs que Colau no anés a aquesta important cita del comerç barceloní, al contrari que sí que van fer els seus predecessors a l’alcaldia, Hereu i Trias. La seva habitual absència és considerada com un signe de les difícils relacions que durant aquest mandat hi ha hagut entre els sectors econòmics de Barcelona i els dirigents de la ciutat. Fins ara, l’alcaldessa hi havia enviat el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, que aquest any no hi podia anar.

Va ser llavors quan es va decidir que fos el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, qui representés el govern local. Tanmateix, ahir dimecres Pisarello ja va avisar al matí que problemes d’agenda d’última hora li impedirien anar-hi. Els malpensats ho van atribuir al potent acte que el comerç i altres entitats van muntar davant de l’ajuntament en protesta per la seva tolerància amb el ‘top manta’. El col·lectiu havia presentat un requeriment perquè el consistori prengués mesures urgents.

En realitat, el primer tinent d’alcalde es va molestar a anar a veure Lluís Sans al migdia per explicar-li personalment que no podria anar al sopar anual, confirmen les dues parts. Li va argumentar que tenia un compromís “relacionat amb uns músics uruguaians”.Al seu lloc, hi aniria Gómez.

A l’associació del passeig de Gràcia es creu que l’incident no ha tingut a veure amb les tensions entre el sector i el consistori, ni amb la complexa relació d’aquest –quan Colau va arribar a l’alcaldia– amb els organitzadors del Mobile. Més aviat ho atribueixen a la poca experiència o perícia en la planificació de l’agenda municipal i el protocol.

Notícies relacionades

De fet, està previst que Pisarello i Colau tinguin una reunió amb Hoffman demà divendres, segons fonts municipals.

El cert és que Hoffman va evitar qualsevol polèmica i es va desfer en lloances a la ciutat i com havia acollit el congrés. Sense oblidar floretes a la gastronomia i l’atractiu comercial per als assistents a la fira. També va lloar el paper de la ciutat com a capital del mòbil i el seu impuls a la tecnologia i les activitats formatives a la mateixa metròpolis.