ELECCIONS MUNICIPALS

Manuel Valls aposta per una plataforma de partits per assaltar l'alcaldia de Barcelona

El possible candidat de Cs interpel·la el PSC i el PPC per anar junts en els pròxims comicis

1
Es llegeix en minuts

L'exprimer ministre francès Manuel Valls L'exprimer ministre francès Manuel Vallss'ha mostrat aquest diumenge obert a liderar com a candidat una plataforma de partits de cara a les pròximes eleccions al'Ajuntament de Barcelona. El dirigent polític ha assegurat que "encara és aviat" per concretar-ho, però ha interpel·lat, a banda de Ciutadans, el PSC i el PPC.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Manuel Valls ha reconegut que "hi ha molta gent" que li ha parlat de liderar una candidatura per a l'alcaldia de Barcelona i que "la idea" d'una plataforma de partits "oberta" l'està valorant, si bé encara no ha pres cap decisió.

"Una candidatura d'un equip, d'un projecte, d'una plataforma oberta, que no sigui d'un sol partit" és la que Valls veu més atractiva, i s'ha marcat l’estiu vinent com a termini màxim per prendre una decisió, segons ha dit.

Converses intenses

El diputat de l'Assemblea francesa ha explicat que aquestes setmanes està parlant "amb molta gent, de la societat civil, amb empresaris, amb intel·lectuals, gent de Barcelona", per veure si és possible configurar aquesta plataforma de partits que ell entreveu com una possible opció per presentar-se a les municipals.

Notícies relacionades

"Crec que és un projecte preciós, únic", ha dit sobre la possibilitat de participar en les eleccions municipals del 2019, tot i que ha precisat que encara no ho ha decidit. En aquest sentit, ha afegit que encara ha d'analitzar "si les condicions són possibles".

Si finalment decideix presentar-se per ser alcalde de Barcelona, ciutat on va néixer i ha passat els estius de la seva infantesa i adolescència, no vindrà "a dir mentides a la gent", ha assegurat, en el sentit que, tot i que coneix bé la Ciutat Comtal, és conscient que s’haurà de documentar i passejar-hi més que fins ara.