TRANSPORT PÚBLIC

Tots els trens del metro de Barcelona tindran càmeres de seguretat

TMB instal·larà videovigilància al suburbà per millorar la resposta en cas d'emergència

Els imatges es podran veure en directe des del centre de control de l'empresa abans del 2021

zentauroepp39159857 barcelona   barcelones    03 07 2017  barcelona   huelga de 170707174717

zentauroepp39159857 barcelona barcelones 03 07 2017 barcelona huelga de 170707174717 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Controlar tot el que passa a dins els trens, ja sigui per una emergència d'un viatger o per seguretat, per detectar els carteristes. Amb aquest doble objectiu, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha decidit instal·lar càmeres a tots els combois del metro. El projecte, segons avança la Cadena SER, estarà a punt abans que acabi el 2020. 

Notícies relacionades

La videovigilància al suburbà és intensa als vestíbuls de les estacions i a les andanes, però als trens només hi ha ulls, la més nova. D'aquesta manera, el centre de control de TMB podrà controlar tots els racons del metro. I el que potser és més important: ho farà a temps real. Una vegada activada l'alerta en un vagó -a través dels sistemes de comunicació amb el maquinista i amb la central-, la companyia podrà punxar la càmera del tren afectat per conèixer de primera mà quina és l'emergència. D'aquesta manera, es podrà actuar amb més celeritat, ja sigui per una urgència mèdica o per una agressió o robatori. Així, TMB, sempre segons la SER, disposa de quatre milions d'euros, que haurien de ser suficients per als 165 trens que es beneficiaran del pla.

A nivell de seguretat, les imatges ajudaran a evitar el que fins ara era un maldecap per als Mossos d'Esquadra: els delictes que es cometen a l'interior dels vagons i que no hi ha manera de resoldre més enllà dels vídeos que capten els viatgers amb els seus telèfons.