SÍMBOL EN els llimbs

Sense Tramvia Blau com a mínim fins al 2020

El govern segueix sense concretar terminis i només la regidora de Mobilitat ha dit alguna cosa a través de Twitter

L'oposició en ple li retreu a Colau l'absència d'un projecte i calendari per emprendre la reforma integral

zentauroepp36649607 barcelona 17 12 2016 sociedad  reportaje sobre el tramvia bl180126183605

zentauroepp36649607 barcelona 17 12 2016 sociedad reportaje sobre el tramvia bl180126183605 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Deu dies després que es fes públic que el Tramvia Blau deixarà de circular demà diumenge 28 de gener, segueixen sense resposta les qüestions clau del projecte de reforma integral que el govern d’Ada Colau assegura que vol impulsar. No se’n coneixen els terminis, ni sembla que hi hagi projecte. I tampoc se sap per què és necessari aturar el servei i no s’espera el dia abans que arribin les màquines. L’única cosa que sembla clara és que, com a mínim, no tornarà a funcionar fins al 2020.

Va ser la mateixa regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, la que va fer pública aquesta data a través del seu compte a Twitter. Però no en un tuit informatiu, sinó en resposta a ciutadans inquiets. En dues ocasions, la regidora de Barcelona en Comú va dir que seran necessaris un mínim de dos anys. L’únic que ha transcendit fins al moment és el pressupost (11 milions d’euros). Uns diners que, no obstant, no estan encara garantits, perquè han de sortir de les arques de l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM).

Viatgers del Tramvia Blau en els seus últims dies de servei / ELISENDA PONS

Notícies relacionades

El ple municipal va aprovar ahir una extensa proposició d’ERC que, en resum, insta el govern a compartir amb la resta de grups el seu pla de futur per al Tramvia Blau. En l’ambient va flotar la possible desaparició del vell ferrocarril, un fet que Vidal va negar i es va limitar a afirmar que el tancament «deixa pas a un pla de modernització inèdit». 

I misteriós, d’això es va queixar l’oposició.

Temes:

Tramvia