NIT MÀGICA

Els Reis d'Orient celebren la llibertat de Barcelona a l'arribar a la ciutat

Melcior, amb un aire al capità Ahab però en bo, s'ha dirigit a una multitud al Portal de la Pau

zentauroepp41483282 cabalgata reyes magos180105163903

zentauroepp41483282 cabalgata reyes magos180105163903

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis d'Orient ja han arribat al Portal de la Pau a bord, com cada any, del pailebot Santa Eulàlia. Allà els ha rebut l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. A les sis de la tarda Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats pel seu espectacular seguici, començaran la cavalcada pels carrers de Barcelona, amb inici a Marquès de l'Argentera i final a Reina Maria Cristina. 

Un Melcior molt mariner, fins al punt de recordar el capità Ahab, encara que desposseït de l'aura sinistra del líder del malaurat Pequod, el vaixell balener de Moby Dick, ha sigut l'encarregat de saludar la multitud de barcelonins allà presents.

Que són barcelonins, perquè viuen aquí i no perquè hagin nascut aquí, s'ha encarregat de recordar el Rei blanc. "¡Bona tarda, Barcelona! -ha dit- Als que heu nascut aquí i als que, com nosaltres, hi heu arribat des d'una terra llunyana. Ses Majestats els Reis d'Orient també hem fet un llarg viatge per estar avui amb les nenes i els nens d'aquesta bonica ciutat".

En efecte, els Reis han vingut de molt lluny. "Baltasar us porta la saviesa des del cor de l'Àfrica, Gaspar des dels peus de l'Himàlaia i jo des del Pròxim Orient", ha explicat Melcior.

En el seu llarg viatge fins a Barcelona, els Reis han vist coses que no els han agradat i de les quals han volgut fer partícips els nens. "Hem vist nens i nenes que per culpa de la guerra no poden ni anar a escola; molts no tenen ni aigua ni menjar", ha assenyalat Melcior.

I tot seguit ha indicat que els nens i les nenes de Barcelona viuen en un "món privilegiat"; pel benestar, sens dubte, però sobretot per la "sort" que tenen de "viure en llibertat".  

Notícies relacionades

En el preàmbul d'una jornada màgica Melcior ha recordat que avui toca anar d'hora al llit. Llavors, de nit i amb la ciutat adormida, els Reis d'Orient, "amb l'ajuda de la clau màgica de la ciutat", obriran les portes de les nostres cases. "¿I què us trobareu demà?", ha preguntat Melcior. "Capses plenes de regals i els caramels més dolços que hàgiu tastat mai", ha respost.

No obstant, Melcior també ha recordat que no a tot arreu els nens deuen rebre tants regals com a Barcelona, una ciutat de la qual ha elogiat la seva llibertat.