delicte d'odi

Un any de presó per als agressors d'una dona embarassada amb nicab a Barcelona

L'ajuntament va exercir d'acusació popular contra els dos homes, amb antecedents per la seva pertinença a grups d'extrema dreta

fcosculluela13450027 barcelona  25 06 2010  mujer con niqab el d a de san juan en160907151612

fcosculluela13450027 barcelona 25 06 2010 mujer con niqab el d a de san juan en160907151612

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutjat de Barcelona ha condemnat dos homes a un any de presó per agredir una dona embarassada que duia un nicab duia un nicab a Ciutat Vella l'agost de l'any passat. Se'ls condemna per un delicte d'odi i discriminació, a més d'un lleu de lesions. L'Ajuntament de Barcelona va exercir d'acusació popular per la seva clara connotació "islamòfoba". Els autors de l'agressió van ser detinguts per la Guàrdia Urbana el 29 d'agost del 2016, que va comprovar que tenien antecedents relacionats amb la pertinença a grups radicals d'extrema dreta en l'àmbit esportiu.

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha opinat que aquesta sentència no només és un acte de "reparació" per a la víctima i els seus familiars, sinó també un "missatge de prevenció dirigit al conjunt de la ciutadania per evitar que fets com aquest es tornin a repetir ".

Notícies relacionades

Durant aquest mandat, recorda el consistori, l'ajuntament s'ha dotat d'un pla per a la lluita contra la islamofòbia en un context en què els delictes d'odi han repuntat en els últims anys.

A la demarcació de Barcelona, entre el 2014 i el 2015, es va registrar un augment del 19%, i d'un 40% en relació amb el 2013. El pla aposta per la sensibilització i per garantir els drets a través de l'Oficina per a la No Discriminació i d'una millor coordinació amb la Fiscalia, arribant a litigar en casos especialment significatius. La mesura també contempla la creació d'un observatori de delictes i discursos d'odi que publicarà un informe anual.