A CIUTAT VELLA

Detinguts dos ultres per atacar una embarassada que portava nicab a Barcelona

Els arrestats tenen antecedents per la seva pertinença a grups d'extrema dreta

L'Ajuntament de Barcelona exercirà l'acusació popular en el procés judicial

fcosculluela13450027 barcelona  25 06 2010  mujer con niqab el d a de san juan en160907151612

fcosculluela13450027 barcelona 25 06 2010 mujer con niqab el d a de san juan en160907151612

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir la setmana passada dos homes, vinculats a col·lectius ultres, acusats d'insultar i donar una puntada de peu a la panxa a una dona embarassada a qui van recriminar que portés un nicab i d'agredir la seva parella quan es va encarar amb ells. Els arrestats van ser posats a disposició judicial el mateix dia i el jutge de guàrdia els va deixar en llibertat amb càrrecs perquè les lesions que presentava la víctima no eren de gravetat. 

Segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia Urbana, els dos presumptes agressors, amb antecedents derivats de la seva pertinença a grups esportius d'extrema dreta, van ser detinguts el 29 d'agost a la nit al districte barceloní de Ciutat Vella, acusats d'un delicte d'odi i discriminació, a més d'un altre de lesions.

Els Mossos d'Esquadra, a petició de la fiscalia, aprofundiran ara en la vinculació dels arrestats amb els col·lectius ultres esportius. Un dels detinguts és membres de les Brigadas Blanquiazules, grup radical de seguidors de l'Espanyol. Els investigadors consideren, no obstant, que l'agressió va ser un acte individual i no té relació aparent amb aquest grup. 

Els dos arrestats van increpar al carrer Princesa la víctima, una dona en avançat estat de gestació que portava un nicab -vel negre que només deixa els ulls al descobert- quan caminava per un carrer de Ciutat Vella amb la seva parella i els seus dos fills.

COMENTARIS OFENSIUS

Segons van relatar testimonis a la policia, els comentaris ofensius dels detinguts per la roba que vestia la dona embarassada van motivar que la seva parella s'encarés a ells i els recriminés la seva actitud.

En l'enfrontament, els detinguts van agredir i van empènyer presumptament en diverses ocasions el company de la dona embarassada, a qui un d'ells va donar una puntada de peu lateral a l'abdomen.

Diversos transeünts es van interposar llavors entre els detinguts per protegir la dona i els seus dos fills menors, fins que va anar al lloc dels fets la Guàrdia Urbana, que va reclamar assistència sanitària urgent i va arrestar els dos presumptes agressors.

INSPECCIÓ MÈDICA

La dona va ser traslladada a un centre hospitalari on, després de practicar-li diverses exploracions, es va descartar que la mare i el fetus patissin cap lesió greu.

En la investigació oberta per la Guàrdia Urbana per aclarir els fets, els agents han comprovat que els detinguts tenen antecedents policials i estan vinculats a grups radicals d'extrema dreta en l'àmbit esportiu.

Per aquest motiu, la policia local ha informat dels fets el fiscal de delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar. Un jutjat de Barcelona s'encarregarà d'investigar l'agressió.

ACUSACIÓ

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que es personarà en el procés judicial contra els dos detinguts per exercir l'acusació popular. L'objectiu, segons diu un comunicat, és que s'aclareixin els fets presumptament delictius i es condemnin els seus autors en relació amb la motivació de l'agressió, "amb la voluntat de defensar la cohesió social i la convivència del conjunt de la ciutadania".

"Les manifestacions intolerants, els tractes discriminatoris i el menyspreu de persones pel simple fet de formar part d'un col·lectiu determinat és una vulneració dels drets humans i és un atac no només a les persones directament perjudicades, sinó a la societat en el seu conjunt", ha assegurat el tinent d'alcalde de CiutadaniaJaume Asens.