INDAGACIONS

El detingut de Ripoll va ser interceptat per una patrulla dels Mossos

La policia desmenteix la versió de l'alcalde de la localitat que el jove havia anat a comissaria

whatsapp-image-2017-08-17-at-192254

whatsapp-image-2017-08-17-at-192254

2
Es llegeix en minuts
Salvador Sabrià / J. G. Albalat / Barcelona

Driss Oukabir, de nacionalitat marroquina, és un dels detinguts pels Mossos d'Esquadra per la seva possible vinculació amb l'atemptat de la Rambla, segons ha confirmat el major de la policia autonòmica, Josep Lluís Trapero. El jove va ser arrestat a Ripoll al ser identificat per una patrulla de seguretat ciutadana.

El comandament policial ha desmentit, d'aquesta manera, la versió oferta durant tota la tarda que Driss s'havia presentat a la comissaria de Ripoll a la tarda després de veure la seva foto a la televisió per desvincular-se totalment de l'atropellament a la Rambla. Fins i tot, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va afirmar en declaracions a TV-3 que el sospitós va ser interceptat pels Mossos quan anava a denunciar que li havien robat la documentació. Segons aquesta versió, Driss Oukabir volia deixar constància que era en aquesta localitat quan va tenir lloc l'atropellament massiu. Trapero ha evitat detallar la vinculació d'aquest noi amb l'atemptat, encara que ha deixat clar que no és la persona que conduïa la furgoneta que va causar l'atropellament massiu. 

Segons han explicat altres membres de l'Ajuntament de Ripoll, a Driss li van robar la documentació fa uns dies i aquest dijous ha aparegut al lloc de l'atemptat. Algunes fonts, com l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, apuntaven que el mateix Driss havia declarat que l'autor del robatori dels seus documents va ser precisament el seu germà petit de Driss, Moussa Oukabir, que té 18 anys, i que físicament s'assembla bastant, almenys de cara, al primer sospitós. 

A la xarxa social Kiwi, una persona que s'identifica com a Moussa Oukabir té un perfil en què fa dos anys va publicar missatges com el que deia que "matar els infidels i només deixar musulmans que segueixin la religió" seria el primer que faria si li preguntessin què faria el seu primer dia "com a rei absolut del món". 

Residents a Ripoll 

Els dos germans viuen des de fa anys a Ripoll, on han fet l'educació obligatòria i han estudiat a l'institut, en el cas de Driss, i són coneguts a la localitat.

Notícies relacionades

Les sospites inicials de la policia es van veure reforçades pel fet que Driss va estar pres durant un any al centre penitenciari de Figueres, d'on va sortir el 2012, per un delicte que no té res a veure amb accions relacionades amb el terrorisme. Molts mitjans de comunicació, entre ells EL PERIÓDICO, es van fer ressò de la informació policial i van publicar la foto de Driss Oukabir, que immediatament va ser durament atacat a les xarxes socials.

Poques hores després d'aquests successos, el perfil de Driss a Facebook ha sigut esborrat i el seu compte a Instagram també ha quedat desactivat.