Trias adverteix a Colau que "silenciar" l'atac al bus turístic és "justificar-lo"

L'exalcalde exigeix al govern que denunciï i a la CUP que condemni el que va passar

Atribueix a "mecanismes d'ocultació" que l'ajuntament no informés dels fets

2
Es llegeix en minuts

L'atac a un bus turístic per part de quatre encaputxats que, dijous passat a Barcelona, van punxar les rodes i van pintar lemes al vehicle, com ‘El turisme mata els barris’ que va quedar inscrit al parabrisa, ha despertat la ira de l'oposició municipal.

El president del grup Demòcrata, l'exalcalde Xavier Trias, ha comparegut aquest dilluns per exigir a l'alcaldessa, Ada Colau, que presenti una denúncia contra els atacants, segons pròpia reivindicació membres d'Arran, organització juvenil de l'esquerra independentista Arran, afí a la CUP. “Que Colau no s'amagui, que condemni els fets sense pal·liatius i que els denunciï immediatament”. També ha demanat a la CUP que condemni els fets.

Trias exigeix explicacions de per què l'ajuntament no va informar dels fets, que es van saber dissabte, quan RAC-1 en va informar, i ha acusat Colau de vorejar la connivència amb els autors: “Quan ocultes actes vandàlics en el fons els estàs justificant”. I ha donat per fet que hi ha hagut voluntat d'ocultació: “No explicar els fets, no posar una denúncia, no és transparència. Són mecanismes d'ocultació interessada que indiquen una forma equivocada de fer política”. Quan el grup de Trias ja l'havia acusat de silenciar el que havia passat, l'alcaldessa va anunciar en un missatge a Twitter que l'ajuntament presentarà una denúncia.

Reunió i dades

Trias ha informat que el seu grup vol saber com s'ha desenvolupat la investigació municipal sobre els fets, en detall, i ha sol·licitat a Colau una reunió de tots els grups per abordar la qüestió. Ha demanat una investigació “a fons” i ha qualificat l'atac d'“error gravíssim” que dona mala imatge de la ciutat a l'estranger.

I del particular ha viatjat al general per condemnar la política del govern municipal en relació amb el turisme: “És una situació impresentable. Estem davant un govern que genera un descontrol constant. La gestió del turisme de Colau és perjudicial per a la ciutat”.

Notícies relacionades

L'incident del bus turístic se suma als soferts per establiments hotelers al maig.

Reclamació a Puigdemont i Forn

També el president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre l'atac al bus, encara que ell ha mirat cap a la Generalitat. Al president, Carles Puigdemont, l'ha instat a actuar contra el que ha definit com "turisme borroka dels seus socis permanents de la CUP". Al conseller d'Interior, Joaquim Forn, li ha exigit que desplegui els Mossos als "epicentres turístics" de Barcelona i garanteixi la seguretat.