BCN investigarà per què va trigar a conèixer l'atac al bus turístic

El regidor de Turisme no considera normal el retard en la informació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona investigarà per què es van trigar 24 hores a conèixer l'atac contra un bus turístic que va tenir lloc dijous de la setmana passada a l'avinguda de Joan XXIII, a la zona del Camp Nou, i que ha sigut reivindicat per l'organització juvenil anticapitalista Arran.

"Jo vaig rebre la informació de l'atac divendres a última hora del matí. Més o menys 24 hores després que passés. No ho considero normal i investigarem per què vam trigar tant", ha explicat el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, en una entrevista de RAC1 recollida per Europa Press.

Ha indicat que el consistori comptarà amb tota la informació relacionada amb l'atac a principis d'aquesta setmana, i una vegada la tingui procedirà a posar la denúncia corresponent.

"Serà la policia i aquells a qui correspongui els que hauran de detectar les persones que ho van fer", ha sostingut, i ha apuntat que l'Ajuntament va posar en coneixement de la policia i la Guàrdia Urbana l'incident des del primer minut.

"No em consta que en períodes recents hi hagi hagut cap altre atac d'aquesta mena. Ara bé, segons TMB, sí que hi ha hagut, en alguna manifestació, algun incident amb algun bus turístic", ha precisat, i ha afirmat que es tracta d'un cas reprovable i condemnable.

Arran no descarta nous atacs

Notícies relacionades

També en una entrevista a RAC1, la portaveu d'Arran, Laura Flores, no ha descartat noves accions similars a l'atac: "La nostra política va més enllà d'aquestes accions, però també les inclou, i per tant no dic ni que ho repetirem ni que no. Actuarem com considerem necessari en cada context".

"És una forma més de protesta, tan legítima com les manifestacions. Posa sobre la taula que fan falta moltes maneres de lluitar contra el turisme massiu", ha afegit Flores, que ha assegurat que l'organització anticapitalista no preveu pagar els desperfectes ocasionats i que aquest tipus d'acció no s'emmarca en la violència, sinó en l'autodefensa davant un turisme massiu.