Nou cop policial contra el clan dels Manolos per tràfic de drogues a la Mina

Vuit detinguts en una operació que es va dur a terme dijous a la matinada

icoy33738585 la mina170420173034

icoy33738585 la mina170420173034 / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / G. SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van desplegar ahir una operació contra el tràfic de drogues al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. L’acció policial es va saldar amb la detenció de vuit persones per un delicte de narcotràfic. De nou la investigació, que s’ha dut a terme des de la comissaria de Badalona, va acabar encaminant-se cap al clan dels Manolos.

La majoria dels detinguts per la policia catalana són membres d’aquesta família. El patriarca, no obstant, no es troba entre ells. Els vuit arrestats passaran avui a disposició del jutjat de Badalona que ha instruït el cas sota secret de sumari i sobre el qual els Mossos s’han negat a revelar cap detall per ordre judi­cial.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’operació es va portar a terme ahir a la matinada i es van registrar diversos domicilis, en els quals se sospitava que s’estava traficant amb droga. En les entrades rea­litzades s’ha trobat sobretot marihuana.

La família dels Manolos, així coneguts perquè el seu ja difunt patriarca es deia Tío Manolo, ha sigut objecte periòdicament d’operacions policials a causa del tràfic de drogues al llarg dels últims anys. Vuit dels seus membres ja van ser arrestats el 2006 per un delicte contra la salut pública i per extorsionar constructors. Venien als contractistes la garantia que els seus materials d’obra no serien sostrets a canvi del pagament d’un import ­acordat.

A finals del 2015, els Mossos van activar un gran dispositiu que va pentinar 71 domicilis i va detenir gairebé un centenar de persones. L’epicentre de la investigació va estar de nou al barri de la Mina. El febrer del 2016, la policia catalana va tornar-hi una altra vegada per completar la llista de sospitosos que no havia resultat possible arrestar tres mesos abans. Aquesta vegada la majoria de les persones que es van emportar els agents eren membres dels Manolos.

FAMILIARS

Notícies relacionades

Les persones detingudes la nit de dimecres a dijous són familiars del Tío Cristina, el gendre del desaparegut Tío Manolo. En l’operació es va intervenir sobretot marihuana cultivada i guardada en domicilis controlats per aquesta família. Fonts jurídiques van aclarir ahir que el paper del fill del Tío Cristina hauria sigut el de finançar aquest tràfic de drogues.

Després de la crisi entre els Pelúos i els Baltasares, saldada amb l’expulsió de la Mina dels primers, el clan dels Manolos –emparentat amb els Baltasares i els Jodorovich– ha vist reforçat el seu poder dins d’aquest castigat veïnat ubicat prop del riu Besòs.