El Síndic de Greuges afirma que va faltar planificació a l'implantar la superilla

Ribó adverteix al consistori que el consens veïnal és "imprescindible" per a noves edicions del projecte

dcaminal36894061 barcelona 16 01 2017  barcelona   ve ns farts de la superill170116101338

dcaminal36894061 barcelona 16 01 2017 barcelona ve ns farts de la superill170116101338 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha advertit a l’Ajuntament de Barcelona que el consens dels veïns és «imprescindible» per a la instal·lació de noves edicions de la superilla, i ha subratllat que aquesta és una de les carències que es van donar a l’implantar la del Poblenou, en la qual, sosté, el consistori va actuar sense la planificació deguda. La zona de trànsit pacificat ha generat una allau de queixes des que es va posar en funcionament, el mes de setembre passat.

Ribó va rebre 84 queixes per la superilla, una gran part pel fet que s’activés al tornar de les vacances, cosa que va donar peu que molts dels veïns topessin amb la zona de trànsit pacificat sense tenir-ne cap mena d’informació. El síndic aplaudeix la voluntat de combatre la contaminació atmosfèrica, però assenyala que al Poblenou hi va haver «falta d’informació prèvia» i recomana que en el futur es propiciï el consens amb els residents a la zona afectada.

El síndic insta a evitar que es pertorbi el descans dels veïns de la superilla i a no crear complicacions als dels carrers adjacents. Perquè, per exemple, si bé els veïns de la zona pacificada van veure reduïda la contaminació atmosfèrica i acústica, la mesura sobrecarregava les dels carrers que la delimiten.

COMPLIR EL CODI

Notícies relacionades

Ribó, que es va reunir amb representants tècnics i polítics de l’ajuntament i va sol·licitar dades sobre els estudis de mobilitat previs a la instal·lació de la superilla, reclama que s’exigeixi a conductors de cotxes i de bicicletes que compleixin amb el codi de circulació quan transitin per la superilla.

Actualment, estan previstes cinc noves superilles que entraran en funcionament l’any  2018, a més a més d’una ampliació de la de Sant Martí. Dos d’aquests cinc nous àmbits estaran situats al districte de l’Eixample, un al barri de Sant Antoni i un altre al de l’esquerra de l’Eixample; un al Camp d’en Grassot, al barri de Gràcia; un a Horta, i un altre finalment a les Corts. Així ho va anunciar el consistori a finals d’any, quan va acceptar que al Poblenou hi havia hagut precipitació i hi va introduir canvis.