CONFLICTE A SANT MARTÍ

Els veïns de la Vila Olímpica demanen una consulta sobre l'alberg

Consideren que l'ajuntament no està donant resposta al conflicte

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L'Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica, contrària a la construcció d'un alberg de 440 places al barri, ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona engegar la consulta veïnal sobre el projecte que el govern municipal va acordar amb el grup d'ERC.

L'entitat justifica la demanda d'aquesta consulta que no veu per part del govern municipal una "voluntat ferma d'afrontar una solució", segons explica en un comunicat de premsa.

L'entitat considera que el govern municipal no està donant resposta al conflicte perquè ni ha creat la comissió per abordar-lo que va acordar amb ERC, que ha d'incloure l'associació veïnal, ni ha aturat les obres de construcció.

"No podem oblidar que des del primer moment, quan vam denunciar aquest macroprojecte, el govern municipal s'ha expressat a favor del veïnat i de la seva reivindicació. Per tant, no és gens comprensible aquesta falta de voluntat per resoldre aquest conflicte", assenyala l'associació veïnal.

Notícies relacionades

En la nota, l'AV Vila Olímpica insisteix que les 440 places que pretenen col·locar a l'alberg "comportarien una pressió brutal al veïnat, cosa que provocaria una expulsió de veïns i veïnes que ara viuen al barri".

A més, asseguren que l'equipament "no reuneix les condicions: durant els Jocs Olímpics a l'edifici hi van viure uns 216 atletes i ara hi volen col·locar 440 persones, amb un espai de 5 metres per hoste i sense espai exterior dins".